Najnovije

RAT U SNS DO IZBACIVANJA: Mihajlovićeva traži da SNS izbaci Đukanovića

BEOGRAD - Ukoliko Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) usvoji zahtev potpredsednice Zorane Mihajlović, narodni poslanik Vladimir Đukanović biće prvi „viđeniji” funkcioner naprednjaka koji će biti izbačen iz partije. Đukanović kaže da mu neće biti svejedno ako ga izbace iz stranke u čijem stvaranju je učestvovao, ali da se neće žaliti na takvu odluku.
Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

Nezadovoljna što je stranački kolega u poslednjih nekoliko meseci u gotovo svakom medijskom obraćanju otvoreno napada, Mihajlovićeva je uputila Izvršnom odboru SNS-a „svoj stav” u kome je, kako list „Politika” tvrdi, napisala da Đukanović svojim javnim istupanjima narušava ugled SNS-a. O njenom zahtevu članovi Izvršnog odbora SNS-a će u odlučivati u novembru, ali konačnu reč, po stranačkom statutu, imaće Glavni odbor (GO), čiji je Đukanović član. Osnov za podnošenje ovog zahteva jeste januarska sednica GO, posle koje je lider naprednjaka Aleksandar Vučić istakao da „svako ima pravo na svoje mišljenje, ali na sednicama stranačkih organa, a ne u javnosti”. Zorana Mihajlović je to ozbiljno shvatila i u medijima nije zabeležena nijedna njena izjava u kojoj napada bilo kog stranačkog funkcionera. To se pak ne može reči za Vladimira Đukanovića, koji ju je poslednji put ponovo „prozvao” na svom tviter-nalogu, ironično napisavši: „Šmrc, Zoka hoće da me isključi iz stranke. Nemoj, Zorule, da si tako stroga.” Vladimir Đukanović kaže da je obavešten da je stigao zahtev Zorane Mihajlović za njegovo izbacivanje i kaže da je sve u rukama stranačkih organa. „Kada sam kao jedan od mnogih učestvovao u stvaranju SNS-a, nisam mogao da sanjam da će neko pokrene zahtev za moje izbacivanje iz stranke. Stojim iza svake izrečene i napisane reči i, ako u GO SNS smatraju da sam prekršio stranačku disciplinu, spreman sam da snosim posledice”, rekao je Đukanović, koji dodaje da u ovom slučaju neće tražiti zaštitu svog prijatelja i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića. Na pitanje šta će biti sa poslaničkim mandatom ako ostane bez stranačke knjižice, Đukanović kaže: „Vratiću mandat SNS-u, jer sam preko njega postao poslanik. Istog sekunda kada me izbace iz stranke, dobiće moju ostavku na poslaničkom mesto i s tim u vezi nemam nikakvu dilemu.”
Pročitajte još:LSV traži da se spreči delovanje mađarskih fašista u SentiSNP NAŠI: Vučić ruši Nikolića i postaje predsednik Srbije, novi premijer će priznati Kosovo
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA