Najnovije

ŠEŠELJ OTKRIO: Evo zašto vlast krije ugovor o Fijatu (VIDEO)

BEOGRAD- Srpska radikalna stranka je izdala juče saopštenje gde obaveštava javnost o štetnosti Ugovora o zajedničkom investicionom ulaganju sa Fijat grupom, koji su potpisali Mlađan Dinkić u ime Vlade Republike Srbije i Markione u ime Fijata, po kojem italijanskoj firmi pripada 66,67 posto, a Republici Srbiji 33,33 posto udela.
Šešelj (Foto: Jutjub)

Šešelj (Foto: Jutjub)

„Od 500 miliona evra kredita za izgradnju nove fabrike u Kragujevcu, uzetog od Evropske banke, Republika Srbija je dala garanciju za 169,5 miliona evra. Ugovorom i podsticajnim planom društvo je steklo pravo na isplatu od 10.000 evra za svakog zaposlenog, što je ukupno više od 35 miliona evra iz budžeta Republike Srbije. Pored ovoga, društvo ima i niz drugih pogodnosti, poput one da im se iz budžeta uplaćuju doprinosi koji se plaćaju za sve zaposlene iz bruto zarada i na teret poslodavca (penzijsko i zdravstveno osiguranje, doprinos za nezaposlene, kao i porez na zarade), i to za period od deset godina, kao i da društvo dobija pomoć za obuku zaposlenih u vrednosti od 1.000 evra za svakog zaposlenog i oslobađanje od plaćanja poreza,“ rekao je dr Vojislav Šešelj i dodao: „Ekspertski tim Srpske radikalne stranke utvrdio je da ovo nije nikakav veliki izvozni posao, kako se u javnosti predstavlja, već je ovo čisti izvoz Italije, u tranzitu preko Srbije. Ovakvim ugovorom podriva se ekonomska moć zemlje, a to je jedno od najtežih krivičnih dela“. Srpska radikalna stranka zahteva da se odmah pokrene istraga i da se svi krivci za sklapanje ovako štetnog ugovora izvedu pred lice pravde i kazne strogo u skladu sa zakonom, piše u saopštenju te stranke.
Pročitajte još:Priština ipak pred Izvršnim savetom UneskaKIRIL: Vojna operacija Rusije na Bliskom Istoku može sprečiti veliki rat
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA