Najnovije

Desničarske stranke u Evropi oštro protiv prijema Kosova u UNESKO!

PRAG- Sa približavanjem generalne konferencije UNESK-a koja će se održati od 3. Do 18. novembra sve su jače poruke protivljenja članstvu Kosova. Na generalnom kongresu češke Nacionalne demokratije upućena je poruka da tzv. Kosovo pored toga što nije država, istovremeno ne ispunjava ni jedan drugi uslov za prijem u tu organizaciju.
UNESKO (Foto: JuTjub)

UNESKO (Foto: JuTjub)

Od jednoglasnog proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine, nacionalističke stranku su zauzele negativan protiv priznavanja Kosova, kao najjače opozicione partije u svojim zemljama francuski Nacionalni front i Slobodarska partija Austrije Hajnca Kristijana Štrahe najavile su da će u slučaju dolaska na vlast povući priznanje Kosova, dok su druge poput britanskog UKIP-a, koji je osvojio najviše glasova na skorašnjim izborima za Evropski parlament nisu zvanično izjašnjavale po pitanju povlačenja nezavisnosti Kosova ali su njihovi poslanici poput DŽerara Batena javno govorili o Kosovu kao državi koja će trgovinom narkotika podići stopu kriminaliteta Britaniji i ostaku Evrope, kao i da ih treba držati što dalje od ostalih evropskih zemalja. Na kongresu Nacionalne demokratije pored izbora visokih funkcionera stranke bilo je reči o Kosovu, Ukrajini i sankcijama Rusiji, kao i medijskoj cenzuri i hapšenjima kojima su nacionalisti u Evroskim zemljama izloženi. Na kongresu je pročitano i pismo predsednika SRS dr. Vojislava Šešelja kojim je se zahvali Nacionalnoj demokratiji na dosadašnjoj podršci srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, pored čega je i pozvao na dalje aktivnosti u cilju sprečavanja priznanja tzv. Kosova u međunarodnim institucijama: „Ovom prilikom želimo da u ime građana Srbije izrazimo zahvalnost na podršci koju vaša stranka pruža Srbiji u odbrani suvereniteta na Kosovu i Metohiji. Takozvano nezavisno Kosovo koje je stvoreno na etničkom čišćenju Srba može se po svom varvarizmu svrstati u rang Islamske Države, ipak uništavanje srednjevekovnih manastira i drugih spomenika nije sprečilo određene države da podrže početak procedure za prijem takozvanog Kosova u UNESKO. Srpska radikalna stranke poziva sve patriote širom Evrope da svojim aktivnostima alarmiraju javnost u svojim zemljama po ovom pitanju i da zajedničkim snagama sprečimo prijem Kosova u UNESKO, kao i sve druge međunarodne institucije“ -rekao je u pismu predsednik radikala, okupljenima na kongresu Nacionalne demokratije. Na ovo je podpredsednik stranke Ladislav Zemanek nakon što je pročitao pismo odgovorio da će njegova stranka uvek biti na strani Srbije, kao i da će nastaviti sa političkim aktivnostima protiv priznanja Kosova. „Nacionalna demokratija daje punu podršku srpskom narodu, kao i Srpskoj radikalnoj stranci u njihovom otporu protiv primanja Kosova u međunarodne insitucije, a čiji je poslednji presedan bio potpisivanje SSP-a između Kosova i EU“- rekao je podpredsenik Nacionalne demokratije. Snimak pogledajte od 48 minuta: Stav ove češke stranke je da Kosovo u skaldu sa međunarodnim pravom pripada Srbiji. Nacionalna demokratija je konzervantivna stranka koja se protivi članstu Češke u EU, NATO-u, imigraciji, dok se zalaže za ukidanje sankcija Rusiji i bližu saradnju sa tom zemljom, a u svom delovanju bili su deo organizacije protesta za srpsko Kosovo u Pragu i pomoć ugroženim srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji.
Pročitajte još:PARANOJA EVRO-FANATIKA: Rusija nanjušila krv, otima Srbiju od EUAustrijski poslanik: Opet nepravda prema Srbiji, Kosovo ne sme u UNESKO!
Izvor: Pravda/Dragan Pilipović

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA