Najnovije

OVAKO SU SE SRBI ZAHVALILI RUSIJI: Ambasador Čepurin pod utiskom izašao na ulicu da se pozdravi sa narodom (FOTO/VIDEO)

BEOGRAD - Velika diplomatska pobeda srpskog naroda, njene diplomatije, srpske crkve je odbijanje predloga Albanije za ulazak Kosova u Unesko i to je izuzetno važna stvar i za dalje pregovore Beograda i Prištine i zbog toga što je Srbija osetila da ima značajnu međunarodnu podršku, izjavio je danas ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.
Čepurin sa narodom (Foto: Zavetnici)

Čepurin sa narodom (Foto: Zavetnici)

Čepurin je to rekao građanima koji su se, na poziv organizacije Srpski sabor "Zavetnici", okupili ispre Ambasade Rusije u Beogradu, u znak zahvalnosti za ruski veto na rezoluciju o Srebrenici, kao i zbog podrške odbijanju Kosova u Unesko. Čepurin, koji je primio predstavnike Zavetnika, naglasio je da će se Rusija uvek truditi da podržava Srbiju, "kao i pre 50, i pre 10 i pre 200 godina". "Stajaće uz Srbiju, ne samo zbog prijateljskih veza, nego i zbog toga što smatramo da Srbija ima apsolutno sve pravne razloge i vodi svoju borbu za Kosovo u skladu sa međunarodnim pravom i pravednošću", rekao je ruski ambasador. Čepurina su ispred ambasade pozdravili okupljeni, koji su nosili slike ruskog predsednika Vladimira Putina, transparente na ruskom "Hvala vam braćo", "Napred Rusija", kao i ruske i srpske zastave. On je ponovio da problem Kosova jedino može da se reši na osnovu Rezolucije 1244 SBUN. Naveo je da su i Srbija i Rusija, bez obzira na ogroman pritisak bez presedana, koji su osećale, uspele da spreče prijem Kosova u Unesko. Ambasador je naveo da su protiv prijema Kosova bile sve zemlje BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika), a one, kako je istakao, čine gotovo 50 odsto svetskog stanovništva i gotovo 50 odsto svetskog BDP-a. "To je velika snaga, sila i podrška i ja mislim da Srbija sada može da vodi pregovore sa prištinskim vlastima, uzimajući u obzir ovu snažnu podršku i to jeste šansa za Beograd", rekao je Čepurin novinarima. On je u zgradi ambasade Ruske Federacije primio predstavnike rukovodstva Srpskog sabora Zavetnici koji su mu uručili pismo zahvalnosti.
Pročitajte još:ISPUŠIO: Tači besan nastavlja da pljuje po Srbiji!KAD NISI BAŠ NIMALO NORMALAN: Pogledajte najluđe blamove sirijskih ustanika! (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA