Najnovije

POSLE DVE GODINE: Sirijska armija deblokirala aerodrom Kuveirs (VIDEO)

SIRIJA - Prema poslednjim informacijama sa sirijskog ratišta, snage SAA uspele su okončati dvogodišnju blokadu aerodroma Kuveirs i time su ostvarili stratešku pobedu u istočnom Alepu.
Pobedili! (Foto: JuTjub)

Pobedili! (Foto: JuTjub)

Vojni izvori su juče javili da su jedinice Sirijske Arapske Armije u saradnji s popularnim odbrambenim grupama uspostavili kontrolu nad al-Šeik Ahmadom, selom u istočnoj provinciji Alepa. U operacijama vojske uništene su baza i sedište terorista, kao i određeni broj vozila i oružja. Tehničke jedinice pročešljale su Šeik Ahmad selo i demontirale eksplozivne naprave postavljene ranije od strane terorista pre nego što su ubijeni ili pobegli u obližnja sela. Tako su se stekli uslovi za konačno oslobađanje aerodroma Kuveirs, koji je već dve godine bio blokiran. Prema poslednjim informacijama, i ta posljednja dva kilometra do Kuveirsa su očišćena, tako da je probijen obruč i deblokiran je aerodrom, čime je okončana teška drama. Ranije danas SAA je uspostavila kontrolu nad mestom Kuvaires Šarki. Snimak prikazuje vojnike sirijske armije unutar teritorije aerodroma Kuveirs. Pogledajte!
Pročitajte još:KAD NISI BAŠ NIMALO NORMALAN: Pogledajte najluđe blamove sirijskih ustanika! (VIDEO)UDAR NA ASADOV GRAD: Krvavo granatiranje Latakije, preko 20 mrtvih! (VIDEO)
Izvor: balkanbreakingnews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA