Najnovije

Pogođeno vozilo sa DŽihadi DŽonom, čeka se potvrda da je mrtav

Američka vojska izvela je vazdušni udar u Siriji ciljajući militanta Islamske države Muhameda Emvazija, u medijima poznatog kao DŽihadi DŽona, izjavio je u četvrtak američki dužnosnik. DŽihadi DŽon je navodno lociran u jednom automobilu koji su, kako tvrde Amerikanci, "pozorno pratili".
DŽihadi DŽon (Foto: Jutjub printskrin)

DŽihadi DŽon (Foto: Jutjub printskrin)

Smrt Britanca još nije potvrđena, rekao je sekretar za štampu Pentagona Piter Kuk. "U ovom trenutku razmatramo rezultate noćašnje operacije i na adekvatan način ćemo dati informacije ", naveo je Kuk u saopštenju koje su prenele svetske agencije.Prema podacima Pentagona, napad je izveden u Raki, glavnom gradu samoproglašenog kalifata Islamske države, na severu Sirije. Reč je o džihadistu koji je učestvovao u nizu "video" egzekucija u kojima su odrubljivanjem glava smaknuti mnogi zapadni taoci.Sjedinjene Države još uvek procenjuju efikasnost udara koji se dogodio u okolini grada Raka, kazao je zvaničnik koji je, kao javlja Rojters, govorio pod uslovom anonimnosti.Niko ne želi javno da istupa, ali je jedan neimenovani zvaničnik Pentagona za Si En En izjavio da je "prilično siguran da je Envazi mrtav". Jedan od glavnih likova na snimcima na kojima pripadnici Islamske države odrubljuju glave taocima, Muhamed Emvazi, je u Kuvajtu rođeni Britanac iz dobrostojeće porodice. Odrastao je u Londonu i diplomirao kompjutersko programiranje. U snimcima Islamske države obučen je u crno, vitla nožem i govori britanskim naglaskom, preteći zapadnim državama i njegovim političkim vođama. Ime DŽon dali su mu taoci, jer su njega i druge Britance iz Islamske države prozvali Bitlsima. Prema pisanju medija Emvazi je 2012. otputovao u Siriju gde se pridružio ID.
Pročitajte još:Armija Sirije uništila utvrđenja terorista na jugu AlepaZašto je Zapad opsednut Putinom i zašto ga Rusi obožavaju
Izvor: Jutarnji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA