Najnovije

DUGIN O SVOJOJ TRAGEDIJI: Isplivali detalji istrage

Filozof Aleksandar Dugin rekao je da su on i njegova preminula ćerka Darija nedavno dobijali pretnje od ukrajinskih nacionalista, ali im nisu pridavali nikakav značaj, piše list Komsomoljskaia Pravda, pozivajući se na izvore u organima bezbednosti.

Aleksandar Dugin (Foto: Jutjub)

Istražitelji su, kažu sagovornici lista, ispitivali Dugina.

„Duginovi su otišli ​​sa festivala u različitim automobilima. Otac je vozio automobil iza ćerke. Eksplozija na skretanju sa Zvenigorodskog autoputa u Možajskoje dogodila se pred njegovim očima“, rekao je izvor.

Ranije se saznalo da je eksplozivna naprava na automobilu u kojem je poginula novinarka i politikolog Darija Dugina postavljena pored cevi za benzin ispod vozača. Postavljeno je oko 350 grama TNT-a. Verovatno je uređaj aktiviran daljinski, pozivom. Prema izvoru REN TV, kriminalci su pratili kretanje automobila, ali se ne zna kako.

Darija Dugina je poginula u eksploziji automobila na Možajskom autoputu u Moskovskoj oblasti u subotu uveče, 20. avgusta. Prijavljeno je da se sa festivala Tradicija vraćala automobilom u kojem je prvobitno trebalo da se vozi njen otac Aleksandar Dugin. Istražitelji su pokrenuli krivični postupak za ubistvo Dugine.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA