Najnovije

ROBERTS: Neko je uoči napada na Pariz paralisao francuske službe bezbednosti

Američki politikolog Pol Krejg Roberts objavio je da je iz evropskih službi bezbednosti dobio podatke koji objašnjavaju zbog čega su francuska policija i tajne službe bile „ispod nivoa” u vreme terorističkih napada u Parizu.
Pol Krejg Roberts (Foto: JuTjub)

Pol Krejg Roberts (Foto: JuTjub)

Roberts otkriva da je na francuske kompjuterske sisteme bio izvršen veliki sajber-napad koji je počeo čak 48 sati pre nego što su teroristi počeli da pucaju i aktiviraju bombe u glavnom gradu Francuske: „Napad je bio usmeren i na najveću francusku mrežu mobilne telefonije, posebno na prenos podataka – čime je policijski nadzor bio naprosto oslepljen. To nije bio obični DDoS napad, već usmereni udar na slabe tačke francuskog sistema bezbednosti”. Po njegovoj proceni, ovakvi napadi su izvan mogućnosti većine hakerskih organizacija i iziskuju resurse koji jedva da postoje i u arsenalu Islamske države koja je preuzela odgovornost za masakr u Parizu. Roberts naglašava da se napadi takvog nivoa teško mogu izvesti bez znanja vlasti. I ukazuje da su mnogi ljudi ubeđeni da napadi „pod tuđom zastavom” (tajne operacije koje se izvode da bi javnost pomislila da ih ne izvode oni koji su ih izveli već neke organizacije ili države) nemogući zato što je za njih navodno potrebno usaglašeno učešće svih državnih lica, a to uopšte ne odgovara istini. U slučaju Pariza, uveren je Roberts, svi raspoloživi podaci traže da se razjasni: kako je moglo da bude paralisano funkcionisanje svih francuskih službi bezbednosti. „Ne mogu da otkrijem sve informacije kojima raspolažem, ali ako eksperti za bezbednost budu procenili da ovo našta ukazujem zaslužuje poverenje – neka svoja pitanja i zahteve upute francuskim vlastima”.
Pročitajte još:NIJE DONJECK PARIZ: U Krasnoarmejsku pronađena tela 286 devojakaPušilin: Mi živimo svaki dan to što se juče desilo FrancuzimaINTERKONTINENTALKE: Uspešno lansirane dve „Bulave“ (VIDEO)
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA