Najnovije

VAŠINGTON: Nemamo informacije o mogućem napadu u SAD-u

VAŠINGTON – SAD ne raspolažu informacijama koje bi ukazale na mogućnost napada na američkoj teritoriji, izjavio je danas zvaničnik odeljenja za unutrašnju bezbednost.
Vašington (Foto: Pixabay)

Vašington (Foto: Pixabay)

On je to rekao pošto je Islamska država objavila video snimak u kom preti napadima na Vašington. Neimenovani američki zvaničnik je naveo da se te pretnje „ozbiljno prihvataju, ali da nema specifične verodostojne informacije o mogućem napadu na teritoriji SAD”, preneo je Rojters. Islamska država je u novom video snimku zapretila zemljama koje učestvuju u vazdušnim napadima na Siriju da će doživeti istu sudbinu kao Francuska, u čijoj su prestonici izvršeni krvavi teroristički napadi sa najmanje 129 žrtava, kao i da će napasti Vašington. „Zemljama koje učestvuju u krstaškoj kampanji poručujemo da će, ako Bog da, doživeti dan kao što je u Francuskoj bio petak. Pored toga, kao što smo pogodili Francusku u njen sami centar - Pariz, tako ćemo pogoditi i Ameriku i njenu prestonicu Vašington”, rekao je u videu jedan džihadista. Autentičnost tog video snimka zasad nije moguće potvrditi, navodi Rojters. Islamska država preuzela je odgovornost za terorističke napade u francuskoj prestonici u petak, u kojima je poginulo 129, a povređeno više od 350 ljudi.
Pročitajte još:JEZIVA PRETNJA ID: Islamisti otkrili koja prestonica je sledeća nakon Pariza! (VIDEO)ZLI KALIFAT: Kako je nastala Islamska država i koja je uloga SAD u stvaranju čudovišta (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA