Najnovije

Francuska uništila komandni i trenažni centar Islamske države u Raki

PARIZ - Francuski borbeni avioni izveli su tokom noći nove vazdušne udare na uporišta džihadista Islamske države u Raki na severu Sirije i uništili jedan komandni i jedan trenažni centar, saopštilo je danas francusko Ministarstvo odbrane.
Raka (Foto: Jutjub)

Raka (Foto: Jutjub)

"Drugi put za 24 casa francuska vojska je izvela vazdušne udare protiv IS u Raki u Siriji", navedeno je u saopštenju, prenosi AFP. Predsdnik Fransoa Oland je obećao da će odgovor francuske džihadistima Islamske države koji su izveli terorističke napade u Parizu biti "nemilosrdan". U saopštenju se precizira da je deset lovaca tipa "Rafal" i "Miraž" izvelo vazdušni napad nešto posle ponoći ispustivši 16 bombi. "Obe mete su pogođene i istovremeno uništene", navodi francusko ministarstvo. Udari su izvedeni u koordinaciji sa američkim snagama, a meta napada bili su objekti koje je francuska vojska ranije identifkovala. Francuska učestvuje u vazdušnim napadima na IS u Siriji od septembra, ali ih je intenzivirala posle terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno više od 130 ljudi.
Pročitajte još:Sirijska armija napreduje uz pomoć ruskih vazdušnih napada severno od LatakijePUTIN ČLANICAMA G20: Finansirate teroriste u Siriji!POČINJE TREĆI SVETSKI RAT: Rusija, Amerika i EU protiv 40 sponzora Islamske države!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA