Najnovije

MIHALKOV: Ne može se bez bola gledati kako Evropa uništava samu sebe

Tolerantnost i multikulturalnost prave Evropi strašnu uslugu: u EU stižu ljudi koji ne žele da znaju evropsku istoriju, jezike i umetnost Starog kontinenta – ocenio je Nikita Mihalkov, predsednik Saveza filmskih stvaralaca Rusije.
Nikita Mihalkov (Foto: Jutjub)

Nikita Mihalkov (Foto: Jutjub)

Nastupivši pred predstavnicima ruske i italijanske kulture u ambasadi Italije u Moskvi, Mihalkov je rekao i ovo: „Ne može se bez bola gledati kako danas Evropa sopstvenim rukama uništava samu sebe. LJude koji sada stižu u evropske zemlje ne interesuju Dante, Igo, Balzak i Volter, niko od onih koji su stvarali kulturu Evrope”. Mihalkov je istovremeno upozorio da su glavne nesreće našeg vremena „gluvoća i egoizam civilizovanog sveta prema drugim svetovima”: „U prilici smo da posmatramo čemu sve to vodi. Jer, nama se čini da je nešto dobro, a nešto zlo i ne želimo ni da pomislimo da za nekog drugog i dobro i zlo mogu biti drukčiji”. Susret u ambasadi Italije počeo je minutom ćutanja za ubijene u Parizu, a italijanski ambasador – Ćezare Marija Ragalini – rekao je da svet danas preživljava „teška i surova vremena, ponekad i krvava”.
Pročitajte još:(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) EVO KOLIKI JE MONSTRUM: Organizator masakra vuče leševe do grobnicePOČINJE TREĆI SVETSKI RAT: Rusija, Amerika i EU protiv 40 sponzora Islamske države!Štajnmajer: Sankcije prema Rusiji slika koliko smo slabi
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA