Najnovije

Sirijska armija napreduje uz pomoć ruskih vazdušnih napada severno od Latakije

Sirijska armija uspešno nastupa na frontu severno od grada Latakije, glavne morske luke Sirije koja je udaljena od Damaska 340 kilometara.
Sirijska vojska (Foto: RIA Novosti)

Sirijska vojska (Foto: RIA Novosti)

Kako je objavila sirijska državna agencija SANA, vladine snage su u prvom naletu preuzele kontrolu nad naseljima Dejr-Hana, Dagmašli i Bejt-Ajaš koja se nalaze na padinama planinskog masiva DŽebel-Turkman. Agencija je objavila da je pritom bila uništena velika količina vojne tehnike i skladište municije, a da je protivnik imao „velike gubitke”. Sirijske snage su u ovoj operaciji imale vazdušnu podršku ruskih borbenih aviona. Sirijske vladine snage su u nastavku operacije ovladale važnim planinskim visovima i oslobodile naselja Rvejsa-Iskander i Abu-Riša. U borbe se uključila i sirijska avijacija koja je tukla utvrđene položaje DŽebhat an-Nusra kod naselja Zuvejk i Rabija iza kojih je granica sa Turskom. Vojni vrh u Damasku postavio je svojim jedinicama zadatak da preuzmu potpunu kontrolu nad autostradom Alep-Sarakib, koja vodi sa severa na jug. Sirijski list Al-Vatan objavio je da su vladine snage artiljerijskom vatrom kod Sarakiba ubile komandira terorističke grupacije Suvar aš-Šam Muhameda Ajuba Derviša. A da je među ubijenima – u vreme raketno-bombaških napada na severu Sirije ubijen „emir” grupacije Ahrar aš-Šam Abdel Salam as-Saleh. Novoformirana teroristička grupacija Nuredin az-Zengi pokušala je da u Alepu ugrozi pozicije Asadovih snaga. Udarila je na zapadne delove grada. Najžešće borbe su vođene – i još traju – za prigradska naselja Rašidin i Ez-Zahra. Ovo je bio pokušaj odvlačenja snaga sirijske armije od mesta Han-Touman u kojem se nalazi garnizon Islamske države oko kojeg se steže obruč.
Pročitajte još:(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) EVO KOLIKI JE MONSTRUM: Organizator masakra vuče leševe do grobnicePOČINJE TREĆI SVETSKI RAT: Rusija, Amerika i EU protiv 40 sponzora Islamske države!Štajnmajer: Sankcije prema Rusiji slika koliko smo slabi
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA