Najnovije

Francuzi i Rusi zajedno bombarduju uporišta islamista

Francuske i ruske snage nastavile su vazdušne udare na Raku, najavljuju pojačanje napada.
Pojačano bombardovanje Islamske države (Foto: Jutjub)

Pojačano bombardovanje Islamske države (Foto: Jutjub)

Francuski borbeni avioni gađali su noćas, treću noć uzastopno, položaje grupe Islamska država Irak i Levant u Raki, na severu Sirije, potvrdile su francuske vlasti. Zvaničnici u Parizu najavili su da će kampanja protiv te organizacije narednih dana biti samo pojačana. - Deset lovaca francuskog vazduhoplovstva bombarduje Raku - rekao je francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian francuskim medijima ne navodeći druge detalje. Najavio je i kako će danas nosač borbenih aviona "Charles de Gaulle" krenuti put istočnog Mediterana radi nastavka napada na određene ciljeve, posebno oko Rake i Deir ez-Zora. Le Drian veruje i kako se stav Rusije menja posle potvrde da je prošlog meseca ID oborio ruski putnički avion iznad Sinaja, pri čemu je poginulo svih 224 putnika i članova posade.

"Nemilosrdan odgovor"

Ruske vlasti potvrdile su juče da je avion koji je prevozio turiste iz egipatskog Šarm el-Šeika u Sankt Peterburgu srušen tako što je u njemu eksplodirala bomba ručne izrade. Nakon što je objavljena ta informacija, Rusija je najavila da će izvesti veliki broj napada u Siriji i pritom koristiti strateške bombardere i krstareće rakete s brodova. I prethodnu su noć francuski avioni takođe bombardirali uporište ID u Raki i uništili jedan zapovedni centar kao i centar za obuku. Francuska bombarduje položaje ID u Siriji poslednja dva meseca. Francuski predsednik Fransoa Oland najavio je kako će odgovor Francuske na napade koji su se dogodili 13. novembra u Parizu, i u kojima je poginulo 129 ljudi, a njih 352 ranjeno, biti "nemilosrdan". Najavio je i kako će se borba protiv ID pojačati.
Pročitajte još:UŽIVO RACIJA U FRANCUSKOJ: Žena samoubica se raznela, mozak operacije masakra opkoljen! (FOTO, VIDEO)Može li Islamska država da ujedini Obamu i PutinaNEŠTO SE SPREMA: Velike vežbe iranske artiljerije
Izvor: Al Jazeera

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA