Najnovije

LAVROV: Teroristički napad na „A321“ je napad na Rusiju

Ubistvo ruskih građana prilikom avionske nesreće „erbasa A321“ ekvivalentno je napadu na zemlju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na pres-konferenciji na kraju sastanka sa libanskim kolegom DŽebranom Basilem. Lavrov je naglasio da će Moskva preduzeti sve mere kako bi se zaštitila.
Sergej Lavrov (Foto: RIA novosti)

Sergej Lavrov (Foto: RIA novosti)

„Što se tiče naših akcija (traženja i kažnjavanja krivaca za teroristički napad) — kako je naglasio predsednik (Putin), one će se izvoditi na osnovu tačke 51 Povelje UN. Ova tačka podrazumeva pravo svake države na individualnu i kolektivnu samoodbranu u slučaju napada na nju. Teroristički napad na Sinajskom poluostrvu je bio upravo napad na ruske građane, što je ekvivalentno napadu na državu“, naglasio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. Lavrov je dodao da će „pravo na samoodbranu biti realizovano svim dostupnim sredstvima — političkim i vojnim, na liniji specijalnih i obaveštajnih službi“.
Pročitajte još:OVE SANKCIJE ĆE ZAISTA ZAPALITI SVET: Traže od Putina početak rata protiv sponzora terorizma!OPSADA U PARIZU: Naoružane policijske snage uhapsile poslednjeg osumnjičenog (FOTO, VIDEO)Sirijska vojska napreduje na svim frontovima – oslobođeno 500 kvadratnih kilometara!
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA