Najnovije

Ligaši kreću traktorima protiv Vlade Srbije

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovaće u četvrtak, 26. novembra u Beogradu protestnu vožnju vojvođanskih poljoprivrednika, koji će u koloni na traktorima iskazati nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i zatražiti njegovo povlačenje iz skupštinske procedure.
Prvi među ligašima - Čanak (Foto: JuTjub)

Prvi među ligašima - Čanak (Foto: JuTjub)

Odluka je doneta sinoć na sednici Predsedništva LSV. "Odlučili smo se na ovaj iznuđeni potez jer je Predlog izmena zakona o poljoprivrednom zemljištu upućen u skupštinsku proceduru, a da nisu uvažene brojne primedbe stručnjaka i poljoprivrednih udruženja, iznete tokom javne rasprave, već su usvojena rešenja kojima se otvaraju vrata tajkunizaciji agrara i gašenju malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava", kaže se u saopštenju Lige. LSV će predvoditi kolonu vojvođanskih traktorista za Beograd, jer je, kako kažu, očigledno to jedini način da državni organi čuju glas vojvođanskih paora. Defile traktora je, kako navode, akcija apela i upozorenja, bez blokade puteva i zaustavljanja saobraćaja, u skladu sa propisima o pravu na javno okupljanje i slobodu govora. LSV veruje da će kolona traktora u Beogradu biti dovoljno snažan signal vlasti da promeni odnos prema poljoprivrednim proizvođačima, čiji mukotrpan rad je decenijama unazad država koristila za kupovinu socijalnog mira. Oni su još jednom upozorili da bi usvajanjem predloženih zakonskih rešenja bio doveden u pitanje jedan od najvažnijih resursa Vojvodine - poljoprivredno zemljište. "Nećemo dozvoliti da vojvođanski paori postanu tehnološki višak na svojim oranicama", poručuju iz LSV i dodaju da nastavljaju da prikupljaju 100.000 potpisa za raspisivanje referenduma kojim će od Vlade i Skupštine Srbije zatražiti da zaštite domaće poljoprivrednike od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna.
Pročitajte još:UŽIVO RACIJA U FRANCUSKOJ: Vojska i policija opkolile poslednjeg osumnjičenog u stanu, okršaj u toku (FOTO, VIDEO)SELAKOVIĆ: Srbija spremna u slučaju zatvaranja granica u regionuŠOKANTNA ISPOVEST ĐAKONA: Kačavenda je zlostavljao dečake, zbog njega se ubio mladi bogoslov!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA