Najnovije

OPOZICIJA NAPALA MINISTARKU U SKUPŠTINI: Zorana, praviš zakon za Nikolića i sinove!

Parlamentarna opozicija u jučerašnjoj raspravi o Predlogu zakona o ozakonjenju objekata iznela je tvrdnje da se on donosi kako bi bile legalizovane vikendice Tomislava Nikolića i ljudi bliskih vlasti, što je resorna ministarka Zorana Mihajlović odbacila uz „mlako“ objašnjenje da će vikednice i porodične kuće biti dozvoljene samo u drugom stepenu zaštite.
Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

- U pitanju je predizborni zakon, koji je nepravičan, teško primenljiv i koji sadrži mnogo prostora za korupciju - ocenila je šefica poslanika DS-a Nataša Vučković i dodala da sporna odredba deluje proizvoljno i da je namenjena uskom krugu ljudi. Ministarka Mihajlović, najavljujući pojašnjenje člana 5, poručila je da je osnovni cilj zakona rešavanje problema nelegalnih objekata koje je izgradila bivša vlast svojim zakonima. - Ne znam zašto navodite da nekome činimo uslugu, kome ste vi svojim zakonima činili uslugu kada ste pašnjake pretvarali u građevinsko zemljište. Ono što je dozvoljeno, dozvoljeno je u drugom stepenu zaštite samo za vikend i porodične kuće - rekla je Mihajlovićeva.

Nenadić: Potrebno obrazloženje

Komentarišući Predlog zakona, Nemanja Nenadić, programski direktor „Transparentnosti Srbija“  ističe da je Mihajlovićeva morala dati dobro objašnjenje zbog čega se mogu legalizovati vikendice sagrađene na zaštićenom prirodnom dobru. - Trebalo je objasniti zbog čega vikendica ne predstavljala smetnju, a neki drugi objekat predstavlja - ističe on.
Pročitajte još:UŽIVO RACIJA U FRANCUSKOJ: Vojska i policija opkolile poslednjeg osumnjičenog u stanu, okršaj u toku (FOTO, VIDEO)SELAKOVIĆ: Srbija spremna u slučaju zatvaranja granica u regionuŠOKANTNA ISPOVEST ĐAKONA: Kačavenda je zlostavljao dečake, zbog njega se ubio mladi bogoslov!
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA