Najnovije

"Vlast ubija Srbiju po nalogu MMF-a"

BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da će u budžetu za 2016 godinu lokalne samouprave dobiti manje novca i na taj način izvršiti uštedu po nalogu MMF.  Prema tvrdnjama Srpske lige,  MMF je tražio da to smanjenje bude za 20 posto.
Lider Srpske lige Aleksandar Đurđev (Foto: Mc.rs)

Lider Srpske lige Aleksandar Đurđev (Foto: Mc.rs)

- Vlada Republike Srbije nastavlja da vodi neodgovornu politiku koja je u interesu MMF a ne naroda. Budžet R. Srbije pune njeni građani, i sramno je da institucije van granica Srbije određuju na šta će biti utrošen taj novca. Samnjivanjem budžeta lokalnim samoupravama još jedan je korak u uništavanju privrede i životnog standarda građana. Pored otpuštanja iz javnog sektora, ovo je još jedna mera koja će doprineti da pre svega male i nerazvijene opštine napuste njeni građani. Budžet lokalnih samouprava je do sada bio izuzetno mali sa ovim smanjenjem lokalne samouprave će izgubiti svaku funckiju i mogućnost da poboljšaju životni standard svojim sugrađanima, sa druge strane ovim potezom oduzima se moć lokalnim samoupravama i vlast u Srbiji se još više centralizuje i prelazi u ruke jednog čoveka - saopštila je Srpska liga. Srpska liga traži od Vlade Srbije da napusti neodgovornu politiku prema svojim građanima i da prekinu da celu državu i narod žrtvuju zarad svojih ciljeva. - Vlast se mora decentralizovati samim tim i povećati budžetska sredstva lokalnim samoupravama koje bi uz odgovornu lokalnu vlast na taj način mogla da podignu životni standard građanima u svojoj opštini - saopštila je Srpska liga.
Pročitajte još:OPOZICIJA NAPALA MINISTARKU U SKUPŠTINI: Zorana, praviš zakon za Nikolića i sinove!LJajić: Ovo je kraj Evropske Unije
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA