Najnovije

"BEŽITE, ALI NE ČINITE NAGLE POKRETE": Ovo su uputstva britanskih vlasti za slučaj terorističkog napada

LONDON - Britanske vlasti su objavile zastrašujuća nova uputstva i smernice kako bi se trebalo ponašati u slučaju terorističkog napada kakav se dogodio u Parizu, prenose britanski mediji.
Panika u Parizu, praštale petarde (foto: Jutjub printskrin)

Panika u Parizu, praštale petarde (foto: Jutjub printskrin)

Savetuje se da se u slučaju napada beži ili sakrije, kao i da se ne prave nikakvi nagli pokreti koji bi mogli biti shvaćeni kao pretnja, navodi se, između ostalog, u uputstvu koje je objavila Nacionalna kancelarija za borbu protiv terorizma Velike Britanije (NACTSO) posle napada u Parizu, prenosi britanski list "Ekspres". "Trebalo bi da bežite, ako je to moguće, a isto tako insistirajte i da i drugi pođu sa vama, sve stvari ostavite za sobom", navodi se u uputstvu. U slučaju da su putevi za bekstvo blokirani, britanski zvaničnici savetuju ljude da se od pucnjave sakriju iza "betonskih, ojačanih zidova". "Ako ste van vidnog polja, to ne znači da ste bezbedni - meci mogu proći kroz drvo, metal, ciglu, i staklo", navodi se, između ostalog, u uputstvu NACTSO.
Pročitajte još:
Takođe se savetuje kompanijama da obuče zaposlene kako da obezbede poslovni prostor i kako da reaguju u kriznim situacijama. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA