Najnovije

DRECUN: Opozicija u Prištini igra kako svira Tači

Nemiri u Prištini zbog sporazuma o ZSO i dijaloga s Beogradom daju alibi Vladi Kosova da koči primenu briselskih dogovora.
Milovan Drecun (Foto: RTS printsktrin)

Milovan Drecun (Foto: RTS printsktrin)

Ovako Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, komentariše haos na ulicama Prištine koji opozicione stranke nastavljaju da prave, a vlasti ne uspevaju da spreče. - Sve je to jedna smišljena i sinhronizovana akcija koja, kad se očisti od političkih primesa i borbe vlasti i opozicije, u stvari predstavlja najbolje opravdanje Prištini za zastoj u sprovođenju Briselskog sporazuma i odugovlačenje sa formiranjem Zajednice srpskih opština. Dešavanja na ulicama zapravo odgovaraju vlasti, a opozicija stiče poene - kaže Drecun. Na pitanje da li onda opozicija radi u stvari za Hašima Tačija, kog opozicija za razliku od premijera Ise Mustafe nije gađala jajima i prskala suzavcem, Drecun kaže da “postoji sumnja, a ukoliko i nema konkretnog dogovora, onda se sigurno može reći da Tačiju sve ovo odgovara”. Iako su neredi viđeni već pet puta, kosovska policija je tek juče izdala naloge za hapšenje osnivača pokreta „Samoopredeljenje“ Aljbina Kurtija zbog ometanja rada parlamenta, ali je on još na slobodi.

Bombe, kamenovanja i hapšenja

U Prištini su juče povređena četiri policajca, dok je uhapšeno 13 demonstranata tokom nasilnih protesta zbog hapšenja Donike Bujupi Kadaj, šefice poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja. Demonstranti su kamenovali zgradu Vlade, a u dvorištu zgrade Ustavnog suda Kosova demontirana je bomba.
Pročitajte još:LAZANSKI: Je li neko od Evropljana izašao u crnini da izrazi žalost za poginulim ruskim turistima?ŠEF NATO U BEOGRADU: Stoltenberg započinje dvodnevnu posetuSPREMAMO ODGOVOR NA ZATVARANJE GRANICA: Srbija ograničava broj migranata koji ulaze
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA