Najnovije

NOVA GEOPOLITIČKA OSA: Moskva - Brisel - Berlin - Vašington preko Pariza

BERLIN - Nemački poslovni časopis "Manager Magazin" ocenio je da je pariski teroristički akt za rezultat imao stvari koje idu u korist Rusije.
Rublja (Foto: Ntv.ru)

Rublja (Foto: Ntv.ru)

Posle terorističkog akta u Parizu dolazi do zbližavanja Rusije sa Zapadom, te je automatski i ruska privreda privlačnija, navodi ovaj časopis i ističe da Rusija postepeno izlazi iz izolacije. Ukoliko se nastavi takvim pravcem, brzo se može doći i do ukidanja sankcija naspram Rusije, piše u tekstu nemačkog časopisa. Prvi znaci su već tu, a to je susret američkog predsednika Baraka Obame i ruskog predsednika Vladimira Putina na Samitu G20. Ceo svet su obišle te fotografije, kaže se u tekstu magazina "Manager". Nemački časopis navodi i druge primere poput poziva Fransoa Olanda, predsednika Francuske, na pravljenje velike koalicije protiv Islamske države sa Rusijom kao saveznikom, te zajedničke vazdušne udare ruske i francuske avijacije. Ideja o koaliciji Rusije, SAD i Evrope je do pre nekoliko dana bila nezamisliva, a sada je zastupaju i jedna i druga strana, odnosno, i Rusija i Zapad. Podsećamo, i Frank-Valter Štajnmajer, šef nemačke diplomatije, izjavio je da će, ukoliko dođe do odluke o nastavku sankcija prema Rusiji, to biti samo slika sveukupne slabosti cele međunarodne zajednice i nedostatka sposobnosti da se problemi rešavaju. Američki predsednik, Barak Obama, nazvao je Rusiju "konstruktivnim partnerom u Siriji", a Putin je još pre nekoliko dana proklamovao da je borba protiv terorizma moguća samo ukoliko svi budu ujedinjeni. Svi ovi fakti govore da su odnosi Rusije i Zapada uveliko stupili na pravac otopljavanja i stabilizacije.
Pročitajte još:Svetost cara Nikolaja prvi spoznali i priznali SrbiPUTIN ŽELI DA POKAŽU PRAVO LICE: Nova rezolucija UN o Islamskoj državi
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA