Najnovije

Dodik: Patrijarh Irinej neće nametati stavove SPC na sastanku u Bijeljini

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je osnova za predstojeći sastanak patrijarha srpskog Irineja sa političkim predstavnicima iz Republike Srpske u Bijeljini predlog ugovora između BiH i Islamske verske zajednice.
Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

- Patrijarh nije sudija niti neko ko će doći da nešto nameće, ali u svakom slučaju Srpska pravoslavna crkva treba da kaže svoj stav koji podrazumeva da svi treba da budu ravnopravni, a ne da imaju povlašćeni položaj i oni koji imaju malo više i malo manje prava - rekao je Dodik novinarima u Trnu kod Laktaša. Dodik je rekao da se SPC ne petlja u politiku za razliku od Islamske verske zajednice koja definitivno i u samom danu izbora odlučuje ko će biti pobednik u bošnjačkom političkom korpusu. Dodik kaže da na sastanku u Bijeljini ne očekuje nikakvo "sudovanje" ili nametanje od patrijarha Irineja. - Mogli smo razgovarati i u nekim drugim okolnostima i apsolutno podržavam ovu inicijativu patrijarha Irineja - istakao je Dodik. On je rekao da će ovaj sastanak imati karakter konsultacija, jer treba čuti tog dobrog čoveka, patrijarha srpskog Irineja. - Treba čuti zabrinutost koju ćemo verovatno spoznati u tom trenutku vezano za mnoga pitanja, ne samo ovde, već i Kosova koje ima politički i verski značaj za Srbe ma gde se oni nalazili - zaključio je Dodik. NJegova svetost patrijarh srpski Irinej izjavio je ranije da će na sastanku 5. novembra u Bijeljini sa političkim predstavnicima iz Republike Srpske razgovarati o problemima Srpske i Srbije.
Pročitajte još:UDARILI NA SRPSKU: Sprečen teroristički napad u JanjiDODIK ODGOVORIO LAJONU: On je licemer, plaćenik i najobičniji pas rata!
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA