Najnovije

ASAD: Rusi za dva meseca u borbi protiv terorista postigli više nego Amerikanci za godinu dana

Predsednici Sirije i SAD –Bašar Asad i Barak Obama – posredno su polemisali o ulozi Rusije u ratnom konfliktu u toj bliskoistočnoj zemlji.
Bašar el Asad (Foto: RIA novosti)

Bašar el Asad (Foto: RIA novosti)

Asad je ocenio da je ruska vojna avijacija za samo dva meseca u borbi protiv terorista postigla mnogo više nego Amerikanci i njihova koalicija za godinu. Pritom je podvukao: „Do pojave ruske avijacije u našem nebu, Amerikanci su punu godinu vodili svoju kampanju protiv terorista. A rezultat je bilo to da su teroristi samo povećali teritoriju pod svojom kontrolom i da su privukli još više bojovnika iz celog sveta. A kada su počeli udari ruske avijacije – terorističke formacije su počele da odstupaju i da hiljadama odlaze u Tursku i druge zemlje. Neki i u Evropu i Jemen. A naša armija je počela ofanzivu na svim frontovima. Sve se u Siriji promenilo nabolje“. Ovo je bio odgovor na Obaminu tvrdnju da su ruski vazdušni udari samo pomogli teroristima. I ne pokušavajući da ovu apsurdnu tvrdnju obrazloži, američki lider je dodao: „Rusija bi mogla da bude od koristi kad bi se usredsredila na Islamsku državu, odnosno – kad bi se konačno odlučila šta su njeni prioriteti u Siriji“. Na ovo je odreagovao i Aleksej Puškov, predsednik spoljnopolitičkog komiteta Državne Dume, rekavši: „Čudno je što Obama pokušava da deli savete Rusiji. NJegova zemlja duže od godine nije mogla – ili nije htela – ništa da uradi protiv Islamske države!“ Indikativno je i da je američka agencija Asošijejted Pres poručila Obami: da će Asad biti duže od njega na vlasti.
Pročitajte još:BRITANSKI STRUČNJAK OTKRIVA: Tri koraka za slamanje Islamske državePUTIN IPAK „NEPRIJATELJ“: Zapadne zemlje produžile sankcije RusijiOvo je Putinova „ratna soba“ (VIDEO)
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA