Najnovije

L’Express: Putinu će uspeh u Siriji doneti ratnu slavu kakvu je imao Staljin

Francuski list L’Express procenio je da će Vladimiru Putinu uspeh u Siriji doneti ratnu slavu kakvu je u svoje vreme imao Staljin.
Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Taj list otvoreno postavlja pitanje: da li je pošteno upoređivati Putina sa Staljinom. I na njega sam odgovara: jeste, tim pre što između politike njih dvojice postoje „neke paralele”. A „paralele” su: zajedničko im je „duboko nepoverenje prema Zapadu”, takođe – namera da od Rusije naprave veliku silu. Francuski list ukazuje i da su se obojica – pred zajedničkom opasnošću – „udružila sa Zapadom”. „Staljin je – posle pobede u Drugom svetskom ratu – zaslužio priznanje celog sveta. A šta će dobiti Putin ako uništi Islamsku državu? Tok te borbe Zapad posmatra i sa ushićenjem i u pometnji. Ako ruski lider uništi Islamsku državu, on neće samo spasiti sirijskog lidera Bašara Asada. NJemu više niko neće spočitavati aneksiju Krima” – tvrdi L’Express. I dodaje: za razliku od Staljina, Putin ne želi da širi nikakvu „univerzalističku ideologiju” već samo – da Rusiji vrati nekadašnju veličinu i status svetske sile”.
Pročitajte još:BRITANSKI STRUČNJAK OTKRIVA: Tri koraka za slamanje Islamske državePUTIN IPAK „NEPRIJATELJ“: Zapadne zemlje produžile sankcije RusijiOvo je Putinova „ratna soba“ (VIDEO)
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA