Najnovije

Sirijska vojska povratila hrišćanska sela u Homsu

Mhin i Hauarin na jugoistoku provincije Homs oslobođeni su zahvaljujući naporima sirijskih vladinih snaga. Tokom borbi je ubijeno na desetine terorista.
Homs (Foto: RIA Novosti)

Homs (Foto: RIA Novosti)

Vladine snage Sirije uspostavile su kontrolu nad hrišćanskim selima Mhin i Hauarin na jugoistoku provincije Homs, saopštio je vojni izvor. „Vojska je povratila kontrolu nad Mhinom i Hauarinom. Juče je bila osvojena visoravan na zapadu od sela. Ubijeno je na desetine terorista“, rekao je sagovornik. Teroristička organizacija Islamske države 1. novembra je zauzela selo Mhin. Napadi na mesta, gde većinom žive hrišćani, podržale su radikalne grupe koje su aktivne u tom kraju. Hrišćani iz susednog sela Sadad su napustile svoje kuće, plašeći se napada terorista. Na današnji dan se u rukama terorista nalazi selo gradskog tipa Karjatejn.
Pročitajte još:Evo šta ruski vojnici pišu na bombama koje bacaju na Islamsku državu (VIDEO)Teroristi zauzeli rafineriju na Deir ez-Zoru, a Rusi se ovako pobrinuli da ne dobiju ni kap nafte (VIDEO)ASAD: Rusi za dva meseca u borbi protiv terorista postigli više nego Amerikanci za godinu dana
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA