Najnovije

BLOKADA PAORA: Policija zaustavlja kolone traktora - haos u Vojvodini

NOVI SAD - Kao što su i najavili, poljoprivrednici iz Vojvodine su krenuli u protestnu vožnju traktorima ka Beogradu. Međutim, u mnogim mestima zaustavlja ih policija i zabranjuje im da nastave.
Paori (Foto: Jutjub)

Paori (Foto: Jutjub)

Kako javljaju izveštači Radio-televizije Vojvodine, paori su tako od jutros blokirani u Zmajevu, Novoj Crnji, Sutjesci, Kikindi… Poljoprivrednici protestnom vožnjom nameravaju da iskažu nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Policija je u Zmajevu, na izlasku iz sela, zaustavila više od 50 poljoprivrednika. Oni su, na kratko, uspeli da probiju blokadu, ali su potom ponovo blokirani, ovog puta od strane interventne policije. Poljoprivrednici iz Nove Crnje zaobišli su policijsku blokadu vozeći traktore atarskim putem i nastavili su protestnu vožnju. Iz opštine Nova Crnja krenulo je skoro 30 vozila.Desetak traktorista koji su krenuli na protestnu vožnju iz opštine Sečanj zaustavljeni su na izlasku iz Sutjeske. Policija je zaustavila kolonu od oko 30 traktora i na izlazu iz Stajićeva. U Zrenjaninu, takođe, oko tridesetak traktorista čeka kako bi stigli ostali traktori iz drugih mesta u okrugu kako bi zajedno krenuli put ka Beogradu. Protestnoj vožnji trebali su se pridružiti i poljoprivrednici iz Kikinde, kojima je put blokirala policija. Asocijacija poljoprivrednika i još desetak udruženja poljoprivrednika iz Vojvodine i Mačve najavili su juče da će danas u 10 sati krenuti u protestnu vožnju ka Beogradu, zbog nezadovoljstva predlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu.
Pročitajte još:„Evo kako su deljene pare posle poplava u Krupnju“BRITANSKI MINISTAR: Razumemo veze Srbije i Rusije, ali vaš interes je EUPODRŽAVAJU POZIV NA USTANAK?! Zakazan protest zbog hapšenja Fajgelja
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA