Najnovije

CEO SVET NA NOGAMA: Turska napravila opasnu grešku

MOSKVA - Ruski Suhoj-24 koji je oboren na granici Sirije i Turske izaziva različite reakcije širom sveta. Moskva zauzela oštar stav prema Turskoj, a Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije je otkazao posetu Turskoj koja je bila planirana za sutra.
Turska vojska (Foto: JuTjub)

Turska vojska (Foto: JuTjub)

Reagovala je i Evropska komisija čiji predstavnik je izrazio zabrinutost zbog incidenta sa ruskim avionom. „Pažljivo pratimo situaciju i pokušavamo da shvatimo šta se tačno desilo. Iz tog razloga ne možemo davati dodatne komentare“, rekao je zvanični predstavnik EK Aleksandar Vinterštajn, prenosi Sputnjik. Ujedinjene nacije su takođe saopštila da bi incident sa ruskim avionom mogao potpuno zakomplikovati već složenu situaciju u Siriji, javlja ruska novinska agencija RIA Novosti. Reakcije stižu iz celog sveta. Predsednik Češke Miloš Zeman osudio je akcije Turske zbog situacije oko ruskog aviona Su-24, a zvanični London je saopštio da radi na istrazi celog incidenta. Rusija će zatražiti od Ankare iscrpno objašnjenje, povodom pada ruskog Su-24 u Siriji, saopštio je prvi zamenik predsednika komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič, a Dmitri Peskov, portparol Putinovog kabineta, odbio je da komentariše pitanje ruskog aviona, što dodatno svedoči o složenosti situacije.
Pročitajte još:Ovo su turski dokazi da im je Su-24 povredio vazdušni prostor (FOTO)(UZNEMIRAVAJUĆI FOTO/VIDEO) Ruski pilot zarobljen pa ubijen?
Izvor: rs.sputniknews.com / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA