Najnovije

SITUACIJA ALARMANTNA: Lavrov otkazao zakazanu posetu Turskoj

MOSKVA - Sergej Lavrov, ruski šef diplomatije, sutra je trebalo da otputuje u zvaničnu posetu Turskoj, ali prema nezvaničnim informacijama, objavljuje Raša Tudej, Lavrov je otkazao svoju posetu usled vesti o obaranju ruskog borbenog aviona na granici Sirije i Turske.
Sergej Lavrov (Foto: Jutjub)

Sergej Lavrov (Foto: Jutjub)

Sutra je bilo planirano da se razgovara o sirijskom ratu, ali i o ekonomskim i energetskim projektima Rusije i Turske. Svetska javnost je uzdrmana informacijom da je srušen ruski avion, a mnogi analitičari smatraju da ovaj događaj može biti okidač događaja koji bi mogli imati nesagledive posledice. Neki od analitičara smatraju da je ovaj udar na rusku avijaciju od strane Turske odgovor turskih vlasti na pojačane udare ruske avijacije na naftne strukture Islamske države u Siriji, obzirom da je "javna tajna" da Turska trguje na ovom crnom tržištu i pravi naftne dogovore sa Islamskom državom. Po svemu sudeći, jedna od zemalja koje je nedavno ruski predsednik Vladimir Putin pominjao kao sponzore Islamske države je Turska. Ruski Ministar odbrane Sergej Šojgu optužio je Tursku da laže da je avion koji je oboren upao u turski vazdušni prostor. Šojgu je istakao da Turska nema dokaze za svoje tvrdnje, te da ruski avion nije napuštao sirijski vazdušni prostor.
Pročitajte još:Ovo su turski dokazi da im je Su-24 povredio vazdušni prostor (FOTO)(UZNEMIRAVAJUĆI FOTO/VIDEO) Ruski pilot zarobljen pa ubijen?
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA