Najnovije

AMERIKANCI U PANICI PRED DAN ZAHVALNOSTI: Obama ih uverava da teroristi neće udariti

NJUJORK - Američki predsednik Barak Obama uveravao je danas Amerikance da su bezbedni u trenutku kada milioni građana kreću na put za praznik Dan zahvalnosti tokom koga se očekuju pojačane mere bezbednosti na aerodromima i prazničnim događajima sa puno ljudi.
Obama sa suprugom Mišel (foto: Jutub printskrin)

Obama sa suprugom Mišel (foto: Jutub printskrin)

"Nemamo nikakve konkretne ni uverljive obaveštajne podatke koji bi ukazivali na neku zaveru u zemlji", rekao je Obama novinarima u Beloj kući, pred koje je izašao zajedno sa najvišim savetnicima za borbu protiv terorizma i nacionalnu bezbednost. Vlasti, kako je istakao, "preduzimaju sve mere kako bi zemlja bila sigurna". FBI je ranije ove nedelje poslao dopis svim odeljenjima u zemlji upozoravajući na moguće incidente i iznoseći informacije kako su napadači u Parizu izveli napade 13. novembra u kojima je poginulo 130 ljudi. Američki Stejt dipartment je, takođe, izdao upozorenje za putovanja savetujući američke putnike da budu oprezni, naročito prilikom poseta stranim zemljama. Funkcioneri u NJujorku su naglasili da nema nikakve konkretne pretnje po grad, uprkos video snimku koji je prošle nedelje objavila Islamska država, a na kome su prikazane slike NJujorka, gde se za Dan zahvalnosti održava tradiconalna parada kojoj prisustvuju milioni ljudi. I Ministarstvo za unutrašnju bezbednost je u petak saopštilo da nema uverljive pretnje da bi se u SAD mogli dogoditi napadi poput onih u Parizu.
Pročitajte još: 
Gotovo 46,9 miliona Amerikanaca biće za Dan zahvalnosti na putu budući da je reč o produženom vikendu i prazniku na koji Amerikanci najviše putuju. Avionom će putovati čak 3,6 miliona ljudi, a očekuju se kašnjenja u letovima zbog pojačane bezbednosti. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA