Najnovije

REM: Emiteri rijalitija nisu poslušali preporuku, ali ovo obavezujuće uputstvo će morati!

BEOGRAD - Javna rasprava o Nacrtu obavezujućeg uputstva za emitere rijaliti programa trajaće od 2. do 16. decembra, a konačen tekst će biti objavljen 22. decembra, objavljeno je danas na sajtu Regulatornog tela za elektronske medije (REM).
Seks u rijalitiju (foto: printskrin)

Seks u rijalitiju (foto: printskrin)

To uputstvo predviđa da će rijaliti programi moći da se emituju samo noću, odnosno posle 23 časa, sa oznakom 18, osnosno sugestijom da ih gledaju samo punoletni. Ceo tekst Nacrta uputstva o načinu primene odredaba Pravilnika o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga u vezi sa vremenom emitovanja „rijalitija prisilnog okruženja" biće objavljen na sajtu REM 1. decembra. Na sajtu REM objavljen je program javne rasprave i pozvane su sve zaiteresovane strane da svojim komentarima i sugestijama u njoj učestvuju. Glavni skup javne rasprave planiran je za 9. decembar u Domu sindikata u prostorijama REM-a. Po okončanju javne rasprave i konačnog usvajanja Uputstva, ono će početi da se primenjuje posle objavljivanja u Službenom glasniku. Za razliku od preporuke REM-a od 19. novembra da se rijaliti emituju posle 23 časa, koja nije bila obavezujuća, Uputstvo će emiteri morati da poštuju pod pretnjom sankcija. Ideja je da se tom odlukom REM-a zaštiti ranjiva grupa gledalaca, a to su deca i maloletnici.
Pročitajte još: 
U toku je emitovanje realitija Farma, Parovi i Veliki brat. U toku Farme bilo je više incidenata, a ove programe obeležava i niz vulgarnosti. Mediji su preneli da je protiv jednog od učesnika Farme, Kristijana Golubovića, podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja u toku realizacije tog programa. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA