Najnovije

RUSKA REKONSTRUKCIJA: Ovako je izgledao napad turskog F-16 na ruski Su-24 (VIDEO)

MOSKVA - Ruska televizija "Lifenews" napravila je rekonstrukciju napada turskog lovca F-16 na ruski bombarder Su-24 koji je oboren u Siriji. 
F16 oborio Su-24 (Foto: Moevideo.net)

F16 oborio Su-24 (Foto: Moevideo.net)

Nakon napada, islamski teroristi su ubili jednog od dva pilota koji su se predhodno katapultirali, dok je drugi uspeo da pobegne, a spašen je od strane sirijskih specijalnih jedinica i vraćen u matičnu bazu. U akciji spašavanja uništen je i jedan sirijski helikopter ruske proizvodnje MI-8 i ubijen je jedan vojnik. Su-24 je pogođen raketom vazduh-vazduh nakon čega se srušio. Avion je leteo na visini od 6.000 metara i nalazio se na oko kilometar od turske granice. Rusko ministarstvo odbrane objavilo je izveštaj o kretanju aviona koji pokazuje da Su-24 nije ulazio u vazdušni prostor turske već da je F-16 napad izvršio u sirijskom vazdušnom prostoru. Izveštaj možete videti OVDE. Rusko-sirijska koalicija je juče pretrpela prve ozbiljnije gubitke od početka akcije. Poginulo je najmanje dva čoveka, pilot i jedan vojnik po ugovoru. Snimak pogotka u ruski helikopter možete videti OVDE. Teroristi su objavili sliku ubijenog pilota na kojoj se vidi da je on upucan u grudi. Sa njegovog tela je skinuta oprema i garderoba koju su teroristi uzeli kao trofej. Ove uznemiravajuće fotografije možete videti OVDE. A šta vojno-politički komentator Politike Miroslav Lazanski kaže o padu ruskog aviona možete videti OVDE.
Pročitajte još:Šta ustvari hoće Turci?PUTIN NA POTEZU: Ovo su tri moguća scenarija ruske odmazdeStoltenberg: Alijansa čvrsto stoji iza Turske!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA