Najnovije

"Pre će izbiti Treći svetski rat nego što će Hrvatska dobiti vladu"

ZAGREB - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović za danas je sazvala konsultacije sa liderima parlamentarnih stranaka radi izbora mandatara, a kako rezultata pregovora o nekoj postizbornoj koaliciji nema ni u tragovima, analitičari poručuju da će "pre izbiti Treći svetski rat nego što će Hrvatska dobiti vladu".
Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Jutjub)

Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Jutjub)

U emisiji Hrvatskog radija "U mreži prvog" političku situaciju su analizirali Vedran Đulabić sa zagrebačkog Pravnog fakultete, Milica Vučković s FPZ-a te Anđelko Milardović, javlja HRT. "Na proces pregovora Mosta i vodećih koalicija gledam s nadom u povoljni ishod - da se ova priča materijalizuje u vidu formirane vlade", konstatovao je politikolog Anđelko Milardović. Međutim, on se boji, kako je rekao, najgoreg rešenja jer nas "prema izjavama direktora Mostogradnje d.d. Bože Petrova", kako je okvalifikovao i nazvao lidera treće po veličini političke opcije (Most nezavisnih lista), možda, čekaju i novi izbori. "Izgleda da će pre doći do Trećeg svetskog rata nego što će Hrvatska dobiti vladu", zaključio je. On smatra da Hrvatska ima tri mogućnosti: "Preći preko Mosta, Most dići u vazduh ili skočiti s Mosta". Čelnicima Mosta je poručio kako treba da preuzmu odgovornost. "Preuzmi, brate odgovornost - preuzmi pet ministarstava i kreni u reforme", poručuje Milardović. Zasad, inače, nijedna pollitička opcija nema natpolovičnu većinu od 76 mandata neophodnih za formiranje vlade.
Pročitajte još:SVE MANJINE UZ MILANOVIĆA: Samo Albanci protiv, a zašto?DA LI JE OVO ALARM ZA SRBE: Bajden došao na skup u ZagrebSANADER NA SLOBODI: Ništa nisu dokazali! (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA