Najnovije

MOGUĆI EFEKAT ŠOLCOVOG "IZLAJAVANJA": Rusija uzvraća udarac na NATO teritorijama!

Rusija ima pravo da odgovori NATO-u nakon što je nemački kancelar Olaf Šolc priznao da su britanske jedinice već u Ukrajini i da upravljaju projektilima Storm Šedou, rekao je bivši analitičar CIA Lari DŽonson u intervjuu za Jutjub kanal “Dialogue Works”.

„Šolc je priznao da su Britanci već tamo na terenu i upravljaju oružjem. Oni zapravo učestvuju u činu rata protiv Rusije: Zapad, SAD, Engleska i Nemačka. Rusija ima sve moguće razloge da uzvrati udar na neprijateljske vojne baze“, tvrdi ekspert.

Kako je pojasnio DŽonson, NATO nema dovoljnu vojnu moć da porazi Rusiju, ali vojni blok u sukobu u Ukrajini već je otišao predaleko.

Šolc je ove nedelje optužen za obelodanjivanje obaveštajnih podataka o britanskim trupama stacioniranim u Ukrajini. Kancelar je, komentarišući mogućnost slanja raketa Taurus u zonu borbenih dejstava, rekao da bi to zahtevalo uključivanje trupa Bundesvera u ukrajinski sukob i da bi Nemačka, posle Velike Britanije, postala „učesnik u ratu“.

Prema bivšem predsedniku odbora za odbranu u parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva, Tobijasu Elvudu, ovo je bila očigledna zloupotreba obaveštajnih podataka. Prema pisanju britanskog lista Telegraf, šef nemačke vlade je svojom izjavom doveo u opasnost britansko osoblje koje radi u Ukrajini.

Predsednik Rusije je tokom obraćanja Federalnoj skupštini upozorio da opasne akcije i izjave zapadnih država u spoljnoj politici prete sukobom i upotrebom nuklearnog oružja i uništenjem civilizacije. On je napomenuo da Zapad plasira izjave o navodnoj ruskoj nameri da napadne Evropu, dok oni sami biraju ciljeve na ruskoj teritoriji za udar.

Putin je naglasio da Moskva ima oružje koje može da pogodi ciljeve na teritoriji potencijalnog neprijatelja. Istovremeno, Putin je tvrdnje da Rusija navodno planira da napadne Evropu nazvao besmislicom.

Pročitajte OVDE o žestokim artiljerijskim udarima ruske armije i borbama kod Krasnogorovke

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA