Najnovije

Rešite se astme uz ova četiri moćna prirodna sastojka!

Astma je često hronično oboljenje disajnih organa, koje se manifestuje kao upala bronhija. 
Dišite punim plućima (Foto: pixabay)

Dišite punim plućima (Foto: pixabay)

Primarni simptomi astme uključuju kašalj, otežano disanje i stezanje u grudima. Astma je naročito rasprostranjena kod dece mlađe od 10 godina. Astma se danas leči različitim lekovima a često je neophodna i upotreba inhalatora. Međutim, ukoliko prilike dozvoljavaju nekada nije loše izbeći upotrebu farmaceutskih proizvoda. U prirodi se mogu naći mnogi biljni sastojci sa različitim nivoom uspešnosti u lečenju i suzbijanju simptoma astme. Ovde ćemo predstaviti četiri prirodna sastojka koji uspešno ublažavaju simptome astme, a pravovremenom primenom možete čak i u pšotpunosti izbeći napade ovog hroničnog oboljenja.

Omega-3 esencijalne masne kiseline

Omega-3 masne kiseline su bitne masti koje su od vitalne važnosti za opšte ljudsko zdravlje. One ne mogu nastati u organizmu već se moraju unositi kroz ishranu. Glavni prehrambeni izvor omega-3 masnih kiselina su morska riba, laneno ulje i jaja. Istraživanjima je potvrđeno da omega-3 masne kiseline mogu smanjiti upalu, koja je glavni uzrok astme.

Vitamin C

Vitamin C igra važnu ulogu kada je u pitanju zdravlje pluća, kao i celokupan imunološki sistem. Vitamin C kao snažan antioksidans smanjuje prisutnost alergena u plućima koji napadaju bronhije i izazivaju astmu. Populacija ljudi koja tradicionalno redovno unosi dovoljne količine vitamina C, ređe oboljeva od astme. Dnevne potrebe organizma za ovim vitaminom su oko 80mg, dok se za lečenje astme preporučuje veći unos. Namirnice bogate vitaminom C su južno voće, crvena paprika, kupus, brokoli, jagode...

Vitamin B12

Sledeći prirodni lek za astmu je vitamin B12. Nekoliko naučnih ispitivanja pokazalo je da vitamin B12 može umanjiti težinu i učestalost simptoma astme. Namirnice bogate vitaminom B12 su meso, mleko i jaja.

Flavonoidi

Flavonoidi su moćan antioksidans i mogu biti efikasan prirodni lek protiv astme. To su materije koje se mogu sintetizovati samo u biljkama. Pored toga što podstiču apsorpciju vitamina C, flavonoidi pozitivno deluju na ceo organizam, sprečavaju i ublažavaju mnoge bolesti i tegobe. Štite i pluća, pozitivno deluju na membranu pluća i ublažavaju upalu. Dobri prehrambeni izvori kvercetina i drugih flavonoida su zeleni čaj, crni luk, đumbir, kožica i seme grožđa, crno vino, crna cokolada, bobičasto voce, paprika, paradajz, pomorandža. ren.
Pročitajte još:
Izvor: Pravda / priroda-leci-sve.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA