Najnovije

Snimak brutalnog hapšenja žene koja je prešla na crveno zaprepastio Balkan (VIDEO)

U Osijeku je nasilno privedena 66-godišnjakinja jer je prešla ulicu dok je na semaforu bilo crveno svetlo.
Nasilno privođenje 66-godišnje žene (Foto: Jutjub)

Nasilno privođenje 66-godišnje žene (Foto: Jutjub)

Snimak nasilnog privođenja 66-godišnje žene u centru Osijeka, zbog toga što je prešla ulicu dok je na semaforu bilo crveno svetlo, šokirao je javnost u regiji. Policajac krupnije građe srušio je stariju ženu na beton i vezao lisicama nakon što je odbila da stane, nakon čega je policija saopštila da je upotreba sile u tom slučaju bila opravdana. Na snimku se na početku vidi kako policajac pokušava da zaustavi i legitimiše ženu, ali mu se ona opire i ponavlja: "kako vas nije sramota" i "imam svojih privatnih problema". Nakon toga policajac počinje da koristi silu kako bi je sprečio da pobegne, pa čak poziva i pojačanje: "Jedna žena beži i pruža otpor, hitno pošalji pomoć". Nakon brojnih osuda, o čitavom slučaju se oglasila i osječka policija. "Policijski službenik (...) uočio je nepoznatu žensku osobu, koja je u svojstvu pešaka prelazila ulicu u vreme kada je za pešake bilo uključeno crveno svetlo. U cilju utvrđivanja počinitelja prekršaja, policijski službenik joj je prišao i zatražio na uvid ličnu kartu, što je ona ignorisala i nastavila da se kreće", navodi se u saopštenju.

Upotrebili "sredstva za vezivanje"

Dodaje se da je policajac krenuo za njom, uključio kameru i upozorio je da se ceo postupak snima. "Policijski službenik je upotrebio telesnu snagu kako bi onemogućio njeno dalje kretanje. Ženska osoba je uz glasno negodovanje, nastavila da pruža aktivan otpor, pokušavajući da se oslobodi od zahvata policijskog službenika, zbog čega je policijski službenik nastavio sa upotrebom telesne snage". "Na mesto događaja je pristigao i drugi policijski službenik PPRP Osijek pa su nad ženskom osobom upotrebili sredstva prisilne telesne snage i sredstva za vezivanje. Policijski službenici su potom priveli osobu radi utvrđivanja identiteta, gde je utvrđeno da se radi o 66-godišnjoj hrvatskoj državljanki", navodi se. Dodaje se da je u prostorijama policije utvrđeno "da ženska osoba nije zadobila povrede" zbog policijske sile. Meštanki Osijeka biće uručen prekršajni nalog "zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na ulicama Zakona o ličnoj karti". Snimak tog incidenta zatražila je na pregled Opštinska državna advokatura u Osijeku. "Nakon pregleda, advokati su konstatovali da policijski službenici nisu protivpravno postupali. Nakon analize opisanog događaja načelnik policijske uprave upotrebu sredstava prisile ocenio je opravdanom i zakonitom", saopštili su iz policije. www.youtube.com/watch
Pročitajte još:FILMSKA POTERA U KRAGUJEVCU: Oteli maloletnika i terali ga na oralni seksTukao i mučio ženu, kada je stigla policija pokušao da je zakolje!
Izvor: Al DŽazira

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA