Najnovije

Obraz i Naši: Šetnja za Rusiju

BEOGRAD - Obraz, Naši i rodoljubiva omladina pozivaju sve koji vole Srbiju, Rusiju i slobodu da dođu na "ŠETNJU ZA RUSIJU" u Novom Sadu — u subotu 28. novembra, u 18 časova, ispred spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju.
Obraz na Gazimestanu (Foto: Obraz)

Obraz na Gazimestanu (Foto: Obraz)

ŠETNJOM ZA RUSIJU želimo da izrazimo podršku prave Srbije Rusiji u borbi protiv svetske osovine zla, posebno nakon podmuklog napada Turske na ruski avion u Siriji i pogibije dvojice pripadnika ruskih oružanih snaga, stoji u saopštenju ovih organizacija. Srbi dobro znaju da nam je Rusija oduvek bila iskreni prijatelj i saveznik kome dugujemo svoju slobodu i nezavisnost. Srbska pobeda u Prvom svetskom ratu i oslobođenje Srbske Vojvodine ne bi bili mogući bez presudne pomoći Rusije i žrtve Cara Nikolaja II Romanova. Zato je i 97. godišnjica pobede u Velikom ratu i prisajedinjenja Bačke, Banata, Baranje i Srema Srbiji prilika da iskažemo zahvalnost, kako svojim junačkim precima, tako i bratskom ruskom narodu, navodi se u saopštenju. Kao što su Srbi severno od Save i Dunava i zapadno od Drine, koji su do 1918. živeli u tami austro-ugarskog ropstva, stali pod okrilje Kraljevine Srbije, tako i mi, njihovi potomci, koji živimo u tami diktature Aleksandra Vučića, antiruskog lobija, NATO-a i Evropske unije, želimo da stanemo pod okrilje obnovljene Rusije, čiji predsednik Vladimir Putin je vođa slobodnog sveta, poručuju Obraz i Naši.
Pročitajte još:SRPSKA LIGA: Prisustvo Rusije na Balkanu je imperativ u globalnoj borbi protiv terorizmaCipras: Grčka čuva granice Evrope
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA