Najnovije

SRPSKA LIGA: Prisustvo Rusije na Balkanu je imperativ u globalnoj borbi protiv terorizma

NOVI SAD - U svetlu najnovijih informacija britanskih medija o broju stranih državljana koji se bore na strani Islamske države, dolazimo do zaključka da region nije samo potencijalno žarište već i aktuelna, strateški važna tačka terorista, stoji u najnovijem saopštenju Srpske lige.
Prvi čovek Srpske lige - Aleksandar Đurđev (Foto: Mc.rs)

Prvi čovek Srpske lige - Aleksandar Đurđev (Foto: Mc.rs)

Bosna i Hercegovina označena je kao četvrta na svetu po broju stanovnika koji su se pridružili Islamskoj državi, dok je okupirana južna srpska pokrajina Kosmet na petom mestu. Oba entiteta figuriraju kao mesta preko kojih se krijumčare naoružanje i vrši pranje novca za finansiranje globalnog terorizma, kažu u Srpskoj ligi. Srpska liga izražava bojazan da stanje, kako u regionu tako i u Srbiji, nije u skladu sa izjavama zvaničnika bezbednosnih službi Republike Srbije. Posebno zabrinjava ponašanje generala vojske Srbije koji krišom obilazi našu okupiranu pokrajinu, umesto da se bavi zaštitom građana i borbom protiv terorizma, navodi se u saopštenju. Srpska liga poziva nosioce vlasti u Republici Srbiji i Republici Srpskoj da pojačaju bezbedonosnu saradnju sa Ruskom Federacijom koja u ovom trenutku figurira kao jedini pravi borac protiv globalnog terorizma. Predlažemo zvaničnom Beogradu i zvaničnoj Banja Luci da uspostave stratešku saradnju sa Moskvom i da snagama bezbednosti Ruske federacije stave na raspolaganje svoje kasarne. Smatramo da bi prisustvo ruskih snaga, kako na teritoriji Srbije tako i na teritoriji Republike Srpske, doprinelo borbi protiv terorizma, kako na lokalnom tako i na globalnom planu, poručuju iz Srpske lige.
Pročitajte još:Pajtić sa Devenportom: Mediji na udaru režima!ODLUČILI: Putin i Oland kreću na Tursku!DSS i Dveri: Mi smo treća politička snaga u Srbiji
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA