Najnovije

POJAVILA SE "HRIŠĆANSKA DRŽAVA": Prete "klanjem" i "razapinjanjem" svih muslimana!

BRISEL - Preteće pismo grupe pod nazivom "Hrišćanska država" upućeno je glavnoj belgijskoj džamiji Atadamun. U njemu se iznete pretnje da će svi muslimani biti pobijeni, a njihovi poslovi uništeni.

DŽamija u Belgiji (foto: irishmirror.ie video printskrin)

DŽamija u Belgiji (foto: irishmirror.ie video printskrin)

U anonimnom pismu koje je odštampano i koje sadrži puno pravopisnih grešaka, kaže se da "nijedna džamija i nijedan vaš biznis neće biti pošteđen", a potom se preti da će "braća (Muslimani) biti poklani kao svinje i razapeti kao naš Gospod koji pretvara njihove duše", prenosi Raša tudej.

Dokument je u poštanskom sandučetu džamije pronašao DŽamal Habačić, jedan od lokalnih muslimanskih poglavara i predsednik udruženja Molenbek džamije i on je određen da se obrati Vladi Belgije po tom pitanju.

"Mi ćemo se obratiti vlastima naše zemlje i žaliti se policiji, naravno. Zato što postoje dve situacije kada primite ovu vrstu pisma: to je dokument napisan od strane neke veoma neuravnotežene ličnosti, ili je vrlo ozbiljna pretnja", kazao je Habačić za lokalne medijsku kuću RTBF.

"Ono što nas takođe brine je ime autora pisma koje ne znamo, ali koji koristi sličnu terminologiju kao Islamsla država", dodao je on.

S obzirom na kontekst, DŽamal Habačić je takođe zabrinut u vezi mogućih islamofobičnih akata, bez obzira da li bili verbalni ili fizičke prirode.

"Ovo pismo je jedan od onih elemenata. U trenutnoj atmosferi straha koji je prisutan u mislima svih, ovo je uznemirujuće", naglasio je za Le Parizijen.

Druge dve džamije u regionu takođe su dobila ovakva pisma sa sličnim pretnjama, navodi RT. Atadamun džamija smatra se ključnom institucijom za muslimane u Molenbek okrugu, području u blizini belgijske prestonice. koja je povezana sa napadima u Parizu 13. novembra, kada je ubijeno 130 ljudi. Prošle nedelje, belgijski premijer Čarl Mišel izjavio je da vlada može zatvoriti "određene radikalne džamije" u Molenbek okrugu zbog straha da je to mesto gde odakle je "dirigovano" napadom na Pariz, prenosi RT.
Pročitajte još: 
Belgijska prestonica Brisel bila je blokirana četiri dana zbog strahovanja da bi se mogli ponoviti napadi kao u Parizu. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA