Najnovije

STEFANOVIĆ OTKRIVA: Kurir lagao! Ne postoji Branko koji je "ucenjivao" Kornica!

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je večeras da se pojavio novi dokaz da je čitava afera oko premijera Aleksandra Vučića lažna i izmontirana, prenevši da se prijavila osoba koja je navedena kao Branko na video snimku koji je dnevnik „Kurir“ objavio na svom sajtu, a koja nema veze sa čitavim slučajem.
Nebojša Stefanović (Foto: printskrin)

Nebojša Stefanović (Foto: printskrin)

- Došli smo do novih saznanja. Na video klipu postavljenom na sajtu "Kurira“, koji ''pojašnjava'' navode Aleksandra Kornica, navedeno je da je osoba za vezu između njega i ostalih, izvesni Branko. Taj Branko, ispostavilo se, ne postoji - naglasio je on gostujući na TV Pinku. Stefanović je rekao da se čovek sa slike pre pola sata pojavio u policijskoj stanici u Rakovici. Radi se o Saši Obradoviću, porodičnom čoveku, koji nema nikakve veze sa ovim slučajem i s bilo kim od pomenutih ljudi, kazao je on. Ministar je istakao da je Obradović došao u policijsku stanicu, jer ne želi da bude dovođen u vezu sa ovom pričom. - On nema veze ni sa jednom političkom strankom, niti je upoznao Kornica ili bilo koga drugog, a i ne zove se Branko. To je porodični čovek koji nema nikakve veze sa ovom pričom - naveo je Stefanović. On je podvukao da je ovo krupan dokaz da je čitava priča fiktivna i izmišljena, te da će i ovo biti predmet rada državnih organa, jer se radi o zloupotrebi. - Ovo je dovoljno kao dopunski dokaz koji pokazuje kako su ozbiljno radili na pripremi rušenja premijera Vučića - naglasio je Stefanović Prema njegovim rečima, radi se o komplikovanom slučaju, ozbiljnoj laži, prevari i urušavanju državnih institucija. Stefanović je ponovio da će policija sprovesti detaljnu istragu o S.M. iz Crne Gore, bivšem pripadniku specijalnih policijskih jedinica koji je priveden zbog sumnje da je pratio premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića. - Utvđujemo sve okolnosti za taj deo slučaja. Sprovešćemo detaljnu istragu. Nije dobro da se takvo lice pronađe u blizini stana premijera, ali je uočeno njegovo kretanje. Državni organi rade svoj posao - rekao je Stefanović gostujući na TV Pink. On je najavio da će policija još preventivnije da radi kako bi destimulisala takve ljude da se pojavljuju blizu stana premijera i njegove porodice, ali i bilo koje druge porodice.

Vučić se nije se pozvao na imunitet

Premijer Aleksandar Vučić odazvao se na poziv za saslušanje, dao sve odgovore, i nije se pozvao na imunitet, iako je to mogao da učini, čime je pokazao da se poneo kao svaki odgovoran građanin, izjavio je večeras ministar policije Nebojša Stefanović. - Vučić je mogao da se pozove na imunitet, a nije to učinio. Odazvao se u najkraćem roku, dao nam je sve odgovore, i time je pokazao da je normalan čovek koga zanima da istina izađe na videlo - rekao je Stefanović gostujući na TV Pinku. Premijer je istovremeno sam tražio da prođe i poligrafsko ispitivanje, na kojem je potvrđeno da govori istinu. Stefanović je, upitan da li će se pojačati bezbednosne mere premijera, rekao da je u kontaktu sa Vučićevbim obezbeđenjem, da su naložene mere, ali ništa dramatično, već u delu gde je to neohpodno.
Pročitajte još:
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA