Najnovije

Bitka za Spartak trajala nekoliko sati, Ukrajinci moraju da podviju rep

Naselje Spartak – koje se nalazi pored Donjecka, sa njegove severne strane, i ima strateški značaj za odbranu glavnog grada DNR – trenutno je podeljeno popola između zaraćenih strana.
Ukrajinska vojska (Foto: kp.ua )

Ukrajinska vojska (Foto: kp.ua )

Ukrajinska armija je pokušala – iako je na snazi primirje utvrđeno Minskom-2 – da ga zauzme u celini. Za to je koristila sve osim najtežih artiljerijskih sistema, raketa i tenkova, ali je na kraju bila primorana da zatraži obustavu vatre. Bitka je potrajala nekoliko sati, a posebno aktivni su bili ukrajinski snajperisti. „Cevi” su zamukle pola sata nakon što su borci Donjecke Republike dobili dozvolu svoje komande da otvore paljbu u po protivničkim pozicijama. Napad je došao iz pravca Avdejevke. Ukrajinci su pokušali da opkole borce brigada DNR „Vostok” i „Somli”, ali im to nije uspelo. U Donjevku tvrde da su Ukrajinci imali „značajne gubitke”.
Pročitajte još:STEJT DEPARTMENT NAPADA KREMLJ: Razmestili ste artiljeriju u Siriji!PLANINSKI PUTEVI LATAKIJE: Krvavi napad na kolonu Sirijske arapske armije (VIDEO)PUT KRVI: Ovde se odlučivala bitka za Alepo (VIDEO)
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA