Najnovije

Popijte čaj od banane i cimeta sat vremena pre spavanja. Bićete oduševljeni efektom!

Pogledajte zašto je kombinacija banane i cimeta tako dobra za vaše zdravlje, naročito za miran san.
Popite čaj (Foto: pixabay.com)

Popite čaj (Foto: pixabay.com)

Kvalitetan san je veoma važan za vaše opšte zdravlje. Ukoliko se probudite umorni i napeti, to će se sigurno negativno odraziti na vaše svakodnevne aktivnosti.

Zašto banane?

Ovo ukusno voće je odličan izvor kalijuma i magnezijuma koji, prema rezultatima naučnih studija, utiču veoma povoljno na san. Ovi minerali opuštaju mišiće i smanjuju negativan uticaj preteranog lučenja kotizola, hormona stresa.

Zašto cimet?

Pored toga što čaju daje prijatan ukus, cimet će vas i opustiti. Pored toga, cimet reguliše i varenje i cirkulaciju, što takođe utiče na sam kvalitet sna.

Kako se pravi čaj od banana i cimeta

Potrebno je: Jedna banana Litar vode Prstohvat cimeta Prokuvajte vodu, pa joj dodajte i bananu kojoj ste odsekli krajeve a pre toga dobro oprali. Ostavite bananu da se kuva oko 10 minuta. Procedite vodu i sipajte je u šolju, pa dodajte i cimet. Ispijajte ovaj čaj sat vremena pre odlaska na spavanje. Imaćete miran san i probudićete se odmorni i puni energije.
Pročitajte još:IZNENADIĆETE SE: Pogledajte šta može da se desi ako prelomite lek pre nego što ga popijeteKako da prepoznate da li ste se prehladili ili imate gripBACATE KORE OD MANDARINA? Ni ne slutite šta mogu da izleče (RECEPT)
Izvor: Stvar ukusa

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA