Najnovije

Varufakis: Preti finansijski krah Grčke

BEČ- Bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis upozorio je u Beču na opasnost od pogoršanja ekonomske situacije u njegovoj domovini.
Janis Varufakis (Foto: Jutjub)

Janis Varufakis (Foto: Jutjub)

"Za šest meseci će biti gore nego sada", rekao je on novinarima i ukazao na nedostatak investicija i rastući poreski teret. Uzroci toga su, kako kaže, novi zahtevi poverilaca. "Volfgang Šojble, nemački ministar finansija, zna da je taj program osuđen na propast", rekao je Varufakis, dodajući da institucijama EU i MMF nije stalo da stabilizuju grčku privredu, već da one koji su se usudili da dovedu u pitanje autoritet "trojke" - natera da kleknu. To, prema njegovim rečima, pokazuje dogovor sa vladom koji treba da obaveže grčka preduzeća da porez u novembru plate unapred za čitavu iduću godinu. "To se čini samo jednoj zemlji sa propalom privredom ako se želi izazvati krah", upozorava Varufakis. U aktuelnoj situaciji Grčka, kako smatra, ne može da privuče nikakve investicije iz inostranstva.
Pročitajte još:Reportaža iz oslobođenog hrišćanskog grada u Siriji: Demonska mržnja terorista (FOTO)SAMOUBILAČKI JURIŠ TERORISTA: Ovako se pozdravljaju bombaši samoubice pre napada na Deir ez-ZorAMERIČKI PUKOVNIK: Rusi nas ne bi porazili, nego – uništili!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA