Najnovije

SRS: Vlada će otpustiti 15.000 ljudi na zahtev MMF-a

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka zatražila je danas od vladajućeg režima da prekine sa ispunjavanjem uslova Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda na štetu sopstvenog naroda.
Konferencija SRS (Foto: SRS)

Konferencija SRS (Foto: SRS)

- Najavljenih 15.000 otkaza u državnim organima i organima lokalne samouprave dodatno će otežati ionako tešku socijalnu situaciju u zemlji. Posle pokušaja Vlade Republike Srbije da protivzakonito otera u prevremenu penziju određen broj zaposlenih u javnim službama, Kori Udovički tvrdi da će svi koji žele da odu u penziju kao otpremninu dobiti iznos od 6.000 evra, što nije tačno, s obzirom da je Zakonom o radu predviđena otpremnina od po 200 evra po godini staža kod poslednjeg poslodavca - zaključuju radikali i pozivaju predstavnike režima da prekinu ponižavajuće pregovore sa Evropskom unijom i Međunarodnim  monetarnim fondom, koji nas  i politički i ekonomski ugrožavaju. Radikali upozoravaju da ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički danima "obmanjuje javnost lažnim izjavama čiji je cilj da ova drakonska mera što bezbolnije prođe kod građana Srbije". SRS je juče saopštila da je funkcioner SPS Dušan Bajatović „svojom nesposobnošću od Srbijagasa napravio najvećeg gubitaša u Srbiji“, i da je nejasno  zašto mu je Vlada ustupila još jednog privrednog bolesnika - Agroživ. O tome više možete pročitati OVDE.
Pročitajte još:Kada Kim DŽong Un maše, narod pada u nesvest (VIDEO)Kada je maršal Žukov Moskvom jahao na belom konju: Tri najveće vojne parade u istoriji Rusije (FOTO)
Izvoor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA