Najnovije

DEMOKRATE ZA GEJ BRAKOVE: Pravno regulisati istopolne zajednice

Demokratska stranka je uvek bila privržena uspostavljanju pune ravnopravnosti i smatra da treba pravno regulisati istopolne zajednice, izjavila je juče portparolka DS-a Aleksandra Jerkov.
Bojan Pajtić (Foto: Tanjug printskrin)

Bojan Pajtić (Foto: Tanjug printskrin)

Ona je podsetila da je u vreme mandata DS-a usvojen krovni zakon protiv diskriminacije kojim se štite sva manjinska prava. „Mislim da se i građani sećaju koliko je otpora bilo kada je usvajan zakon protiv diskriminacije, krovni zakon koji štiti sva manjinska prava i prava LGBT osoba“, kazala je ona. Organizacija „Sivil rajts difenders“ saopštila je da je presudom Evropskog suda za ljudska prava u slučaju tri gej para iz Italije, i Srbija kao država članica Saveta Evrope u obavezi da pravno reguliše zajednicu osoba istog pola. Evropski sud je zaključio da države članice SE regulišu zajednice života osoba istog pola, bez obzira na to da li će to učiniti u formi registrovanih partnerstva, građanske zajednice ili u nekom drugom obliku.
Pročitajte još:„Vučiću, zaštiti ratne vojne invalide“DAN D: Srbija preduzela sve da Kosovo ne uđe u Unesko„Ne pakujemo referendum u RS“
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA