Najnovije

VOJSKA SRBIJE USKORO DOBIJA POTPUNO NOVI VRH: Diković leti za Gašićem!

General LJubiša Diković, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, uzalud se radovao smeni ministra odbrane Bratislava Gašića, jer će, po svemu sudeći, baš zbog tog slučaja i on napustiti fotelju!
Gašić i Diković (Foto: JuTjub)

Gašić i Diković (Foto: JuTjub)

Naime, kako „Alo!“ saznaje, general LJubiša Diković bi uskoro mogao biti penzionisan, a njegov odlazak sa mesta načelnika GŠ-a biće deo paketa dogovora predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića. Podsetimo, Bratislav Gašić i LJubiša Diković mesecima nisu bili u dobrim odnosima, a zbog njihovog ličnog neslaganja trpeo je ceo sistem odbrane. Gašić je, kao ministar odbrane i bliski prijatelj premijera Vučića, pokušavao da utiče na smenu ovog generala, ali u tome nije uspevao jer je Dikovića štitio predsednik Nikolić, koji kao vrhovni komandant Vojske postavlja i razrešava načelnika GŠ-a. - Vučić će sad imati argument da od Nikolića traži Dikovićevu smenu, jer je on razrešio Gašića. Igrom slučaja, ali razrešio ga je. Verujem da će od Nikolića tražiti da u paketu budu dogovorena imena kandidata i za novog ministra odbrane i za novog načelnika Generalštaba - prenosi sagovornik blizak vojnom vrhu. Kako tvrdi sagovornik, najozbiljniji kandidati za mesto načelnika Generalštaba VS su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i general-major Milan Mojsilović, koji obavlja dužnost šefa vojnog predstavništva u misiji Republike Srbije pri NATO. Mojsilovića bi u Briselu najverovatnije mogao da zameni general Predrag Bandić, oficir čiju je besprekornu karijeru nedavno umrljala afera „helikopter“, u koju su svakako bili umešani i Diković i Gašić. Inače, general-potpukovnik Milosav Simović je u vojnim krugovima poznat kao vojnik starog kova i surovi profesionalac. Rođen je 1966. godine u Raškoj. Nije blizak nijednom političaru, tako da bi bio „sporazumno“ rešenje za predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića. Generala Mojsilovića su pojedinci vezivali za bivšu vlast, ali naši izvori tvrde da on takođe nema političkih ambicija i da je vrhunski ekspert, zbog čega je i otišao u misiju u Brisel. U misiji Republike Srbije pri NATO stekao je mnoge kontakte i veze, što bi mu svakako pomoglo u budućem upravljanju Vojskom Srbije. Rođen je 1967. godine u Kosovskoj Mitrovici. Ranije je kao mogući naslednik Dikovića pominjan njegov aktuelni zamenik, general-potpukovnik Jovica Draganić, ali naši sagovornici smatraju da on upravo zbog navodne bliskosti s Gašićem neće dobiti podršku predsednika Nikolića.

Kumovi se nameću za mesto ministra

Trka za mesto ministra odbrane uveliko traje, a premijeru Aleksandru Vučiću se nameću dva kandidata, koji su istovremeno bliski prijatelji i navodno kumovi - Zoran Đorđević i Aleksandar Nikolić. Izvori bliski odlazećem ministru navode da su upravo oni mesecima unazad pakovali razne afere Bratislavu Gašiću. Navodno, Nikolić stoji iza objavljivanja već čuvene Gašićeve pristupnice SRS-u, u kojoj se navodi da je po zanimanju keramičar. Sam Gašić je uporno tvrdio da nikada nije pristupio radikalima, niti da je bio keramičar. Zoran Đorđević (45) trenutno je državni sekretar u Ministarstvu odbrane. U njegovoj biografiji se navodi da je master ekonomskih nauka. Aleksandar Đorđević (50), poznatiji kao Foto Toni, državni je sekretar u MUP-u, gde je došao upravo iz Ministarstva odbrane. Jedan je od osnivača SNS-a i član je Predsedništva te stranke. Nikolić je predsedavajući UO organizacije „Ist-vest bridž“. Što se tiče Jadranke Joksimović, koja se takođe pominje kao moguća Gašićeva naslednica, zanimljivo je da su još u junu na marginama foruma NATO u Budvi nju apostrofirali kao budućeg ministra odbrane Srbije!

Vučić: Bata ne ostaje u Vladi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da još nije odlučio na koji način će biti okončan mandat ministra odbrane, niti ko će ga zameniti, ali je istakao da Bratislav Gašić, na ovaj ili onaj način, neće ostati u Vladi. Vučić je rekao da još nije odlučio da li će razrešiti Gašića, ali da je najbliži tom rešenju. Povodom navoda da parlament neće izglasati smenu Gašića, Vučić je kazao: „Ili će parlament prihvatiti moj predlog, ili ja neću biti premijer“.
Pročitajte još:ŠEŠELJ: Vučiću, oprosti Gašiću!PAJTIĆ TVRDI: Nemce zanimaju naši stavovi, jer smo buduća vlast!PLJUVAČINA U SKUPŠTINI: Dačić protiv Šutanovca i Živkovića
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA