Najnovije

Matvijenko: Turska mora da se izvini zbog Suhoja

MOSKVA - Turska mora da se izvini Rusiji zbog obaranja ruskog aviona SU-24 kako bi se povratilo poverenje među državama, izjavila je predsednica gornjeg doma ruskog parlamenta - Saveta federacije, Valentina Matvijenko.
Valentina Matvijenko (Foto: Jutjub)

Valentina Matvijenko (Foto: Jutjub)

Prema njenim rečima, Rusija je od Ankare očekivala odgovarajući odgovor, ali to se nije dogodilo, preneo je Sputnjik. „Nismo mi krivi za tenzije koje su se pojavile u odnosima Turske i Rusije. Turska je izvršila agresivni čin prema Rusiji. Predsednik Rusije je o tom pitanju dao veoma jasno mišljenje“, rekla je ona. „Ko je napao, taj mora da snosi odgovornost. Verujem da će nastupiti vreme kada će se turske vlasti urazumiti i adekvatno oceniti incident sa ruskim avionom i dostojno se izviniti Rusiji“, rekla je Matvijenkova. Ona je dodala da kontakti između Rusije i Turske i dalje postoje na nivou ministarstava spoljnih poslova i da nijedna strana nije zainteresovana za narušavanje međudržavnih odnosa.
Pročitajte još:NOVA TEHNIKA PROTIV ISLAMISTA: U ruskoj bazi u Siriji primećeni helikopteri Mi–35 (VIDEO)Forbes: U slučaju sukoba sa Rusijom – NATO nema nikakve šanse!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA