Najnovije

TAČI SIKĆE NA BRISEL: Namerno kasnite za "Kosovare"!

PRIŠTINA - Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači izrazio je danas duboko razočaranje zbog kašnjenja vizne liberalizacije za građane Kosova upozorivši da takav pristup EU podstiče ekstremizam i ugrožava dijalog sa Beogradom.
Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Tači je, povodom danas objavljenog paketa zaključaka Saveta EU o proširenju, u kojima se ocenjuje da Kosovo nije ispunilo uslove za voznu liberalizaciju, napomenuo da to smatra "smatra teškom provokacijom i rezultatom nesposobnosti i nedostatka političke volje liderstva u Briselu". On je, na svom Fejsbuk profilu, upozorio da ovakav pristup EU ugrožava sve važne procese, uključujući i dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, primenu do sada postignutih sporazuma, kao i postizanje novih, prenela je agencija Anadolija. "Za mene je to ludost od strane EU da drži Kosovare izolovanima. Ovo apsurdno i namerno kašnjenje, ne samo da podstiče ekstremizam u zemlji, nego i povećava frustracije građana Kosova", napisao je on.
Pročitajte još:OVO MORATE PROČITATI: Blumbergove crne prognoze za 2016. godinuJovanović ocenjuje „poglavlja sa EU“ kao istorijsku šansu
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA