Najnovije

MOSKVA O VAŠINGTONU: Ne razumemo se u vezi Sirije - duboka neslaganja!

MOSKVA - Ozbiljna razilaženja i dalje postoje između Rusije i SAD po pitanju načina rešavanja sirijske krize, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Moskva (Foto: pixabay.com)

Moskva (Foto: pixabay.com)

Zaharova je potvrdila da će sutra uveče ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov otputovati u NJujorku na međunarodni sastanak posvećen Siriji, prenele su agencije. Prema njenim rečima, predloženi datum za početak pregovora između sirijske vlade i opozicije je 1. januar sledeće godine. Lavrov i američki državni sekretar DŽon Keri saopštili su juče, posle susreta u Moskvi, da će nastaviti razgovor o rešavanju sirijskog sukoba u petak u NJujorku. Lavrov je rekao je da će predstojeći sastanak biti na ministarskom nivou. Keri je razgovarao i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koji je rekao da Rusija i SAD zajednički traže rešenja za najkomplikovanije krize.
Pročitajte još:Bajden ponovo potpiruje rat u UkrajiniLAZANSKI: Neutronsko oružje u Siriji?NATO štiti švercerske rute islamista isto kao Turska
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA