Najnovije

POSLEDNJE NOSTRADAMUSOVO PROROČANSTVO: Islamska država je Antihrist, koji donosi apokalipsu?!

Teror i haos koji je ID uneo na političku kartu sveta mnogi pokušavaju tumačiti kroz drevna proročanstva. Jedno od njih je i proročanstvo o dolasku 'trećeg Antihrista'.
Nostradamus (Foto: Javno vlasništvo)

Nostradamus (Foto: Javno vlasništvo)

Nakon što on dođe na vlast, zapisao je Nostradamus, započeće rat koji će biti okončan potpunom destrukcijom, a možda i okončanjem ljudske vrste. Prorok koji je živeo u 16. veku, tačno je predvideo dolazak prvog i drugog Antihrista. Prvi je bio Napoleon, a drugi Adolf Hitler. Treći 'Antihrist' obeležiće početak 'Trećeg svetskog rata', a on će potrajati punih 27 godina. S obzirom na događaje u poslednjih nekoliko godina, da li taj treći 'Antihrist' - Islamska država, pita se novinar britanskog Ekspresa. Prema jednom od katrena iz proročanstva, Nostradamus najavljuje kako će treći 'Antihrist' biti 'zao, nemio, zloglasan i tiranin nad Mesopotamijom'.

Treći Antikrist biće početak apokalipse!

- Biće prijatelj preljubnice, na zemlji strašnoj, crnog znakovlja, napisao je takođe Nostradamus. I zaista, zastava ID je crna, njihove metode borbe su zloglasne, a šerijat - tiranski. Mnogi se pitaju da li je Nostradamus zapisao išta o Islamskoj državi. Isto tako, mnogi se pitaju hoće li baš ID započeti novi svetski rat i da li je njihov vođa treći 'Antihrist' kojeg je najavio Nostradamus

Ali, ID je već treći 'Treći Antihrist'...

Činjenica je da se treći 'Antihrist' najavljuje još od 1999. godine. Tada se tvrdilo da je to Sadam Husein, a nakon toga i Osama Bin Laden. Nakon što oni više nisu bili u žiži svetske politike, interes za proročanstvima je splasnuo, sve do pojave ID. Osim što je navodno tačno predvideo početak, eskalaciju i završetak Drugog svetskog rata, to mu je, kažu, uspelo i s terorističkim napadom na NJujork, iako je promašio godinu: 'Godina 1999. mesec sedmi, s neba će doći veliki Kralj terora'. DŽon Hodž, autor koji je život posvetio proučavanju proročanstava, uveren je da je Nostradamus predvideo dolazak ID. - Nostradamus je predvidio moderni krstaški rat, tj. invaziju SAD-a na područje Mesopotamije u 2003. godini, tvrdi Hodž i poziva se na stihove u kojima stoji kako će se 'veliki broj nositelja krsta pojaviti u Mesopotamiji' i kako će oni uz reku Eufrat biti smatrani neprijateljima. - Bilo je pogrešno dolazak trećeg Antihrista stavljati u kontekst sa Sadamom Huseinom. Što su neki događaji bliži, to su proročanstva jasnija s obzirom da su pisana u kodu i kroz zagonetke, tvrdi Hodž.

Ipak, prevladavaju skeptični...

No, mnogi su i dalje skeptični. Naime, čak i najveći obožavatelji Nostradamusova lika i dela tvrde kako je on pogrešio u više od 50 posto svojih proročanstava. Oni kažu da čovek ponekad mora da imati vrlo bujnu maštu kako bi njegova proročanstva povezao sa stvarnim događajima i to tek nakon što su se ona i dogodila. Oni kažu kako je njegova proročanstva trenutno vrlo lako povezati sa ID zbog čega je vrlo nezahvalno tvrditi da je to zaista i istina, zaključuje Ekspres uz citat jednog skeptika: 'Ja ne verujem u te besmislice. Nostradamus je ispisao hrpu kodiranih stvari i onda dopustio čitaocu da koristi maštu i stvari interpretira onako kako mu odgovara.'
Pročitajte još:PROROČANSTVO STARCA PAJSIJA: Rusija će razoriti Tursku, zauzeti Istanbul i izbiti na Persijski zalivSTRAŠNO PROROČANSTVO MONAHA S TIBETA: Ovo će se dogoditi posle ključne 2015. godine!PROROČANSTVO STARCA JONE: Pašće mnogo krvi, treći svetski rat je veoma blizu!
Izvor: Dnevni avaz

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA