Najnovije

Sirijska vojska uništila rute za snabdevanje Islamske države

Sirijska vojska uništila je nekoliko ruta za snabdevanje iz Turske koje koriste teroristi Islamske države javila je agencija Fars.
Sirijska vojska (Foto: RIA Novosti)

Sirijska vojska (Foto: RIA Novosti)

Uz podršku sirijskih i ruskih vazdušnih snaga, vojska je uspela da uništi nekoliko pravaca za snabdevanja iz Turske koje koriste teroristi. Sirijska je vojska je osim ruta takođe uništila i uporišta ID u provinciji Alep na severu zemlje. Najnovija ofanziva sirijske vojske usledila je dan nakon što su se vladine trupe sukobile sa teroristima u jednom selu na jugu Alepa, u borbama u kojima je, kako prenose mediji, ubijeno najmanje pet militanata.S druge strane, sirijske vazdušne snage su uništile položaje terorista u mestima El Bab, DŽeb Habše i Nehara u Alepu. ​Sirijskim snagama od 30. septembra, na poziv sirijskog predsednika Bašara Asada, pomoć pružaju vazdušno-kosmičke snage Rusije sa više od 50 aviona tipa Su-24M, Su-25 i Su-34, aviona. Tako je u ponedeljak sirijski vojska, uz pomoć ruskih borbenih aviona, krenula u ofanzivu na severu Latakije. Vladine snage su povratile dva strateška autoputa, i tom prilikom ubile na desetine terorista. Pored toga, sirijska vojska je uz pomoć ruskih vazdušnih napada oterala ekstremiste i sa planine El Koz.
Pročitajte još:VELIKI PREOKRET U SIRIJI: Pobunjenici uz Asada protiv džihadistaOvo su omiljena oružja terorista Islamske države (FOTO)OČI U OČI SA DŽIHADISTIMA: Asadove snajperske jedinice! (VIDEO)
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA