Najnovije

Uhapšen Svetozar Marović

PODGORICA- Predsednik Političkog saveta Demokratske partije socijalista Svetozar Marović priveden je jutros oko devet časova, potvrđeno iz Uprave policije.
Svetozar Marović (foto: Jutjub)

Svetozar Marović (foto: Jutjub)

Marović je priveden po nalogu Specijalnog tužilaštva, a u trenutku privođenja nalazio se u Podgorici. U ovom postupku Marovića zastupa advokat Zdravko Begović, koji brani i njegovog sina Miloša. U toku dana očekuje se zvanično saopštenje Uprave policije. Da li je hapšenjem Marovića za sada najveća otkrivena korupcionaška afera u Crnoj Gori dobija svoj epilog? Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nagovestio je ranije hapšenje Marovića, ističući da je identifikovan šef organizovane kriminalne grupe u Budvi i najavio da će uskoro istraga biti proširenja i na njega u slučajevima platoa na Jazu i TO Plaža. "Tužilaštvo veruje da je prikupilo dovoljno dokaza za preduzimanje ove aktivnosti, a to je donošenje naredbe za proširenje istrage i u odnosu na organizatora ove kriminalne grupe", rekao je Katnić. Svi ključni akteri "Budvanske afere" priznali su da su krivi za višemilionsku štetu nastalu na račun Opštine Budva i države u nekoliko odvojenih postupaka. U pritvoru su već Marovićev sin Miloš, brat Dragan, strina Mirjana, a postupak se vodi i protiv njegove kćerke Milene Marović-Bogdanović i Miloševe tašte Dragice Popović. Pod optužbom za zloupotrebu službenog položaja u aferi "TO Plaža" i izgradnji koncertnog platoa na Jazu su bivši predsednik opštine Budva Lazar Rađenović, nekadašnji potpredsednik te opštine Dragan Marović, premijerov savetnik Aleksandar Tičić, direktor budvanskog Vodovoda i nekadašnji potpredsednik opštine Milenko Medigović, Novak Klisić, Đorđe Pavlović i izvršni direktor "Gugi komerca" Dragoljub Milovanović i još nekoliko opštinskih službenica. Sumnja se da ja u ova dva slučaja Budva oštećena za oko 10 miliona eura. Policija je 30. novembra podnela krivičnu prijavu protiv Lazara Rađenovića zbog sumnje daje član kriminalne grupe koja je tokom izgradnje postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda nanela štetu opštini. Krivičnom prijavom obuhvaćeno je još šest osoba i tri firme kojima su rukovodili. Oni su, kako se sumnja, svojim nezakonitim radnjama, koje su preduzeli u vezi sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Budvi, naneli štetu opštini Budva skoro 8.000.000 eura, naveli su ranije iz policije.
Pročitajte još:ANTISRPSKI LOBI NA KOLENIMA: Rušenje „Dejtona“ nije prošlo u Evropskom parlamentuAlijin sin traži da se zaštićenom svedoku koji je otkrio istinu o Markalama sudi za lažno svedočenjeZAHAROVA: Crna Gora treba da održi referendum o ulasku u NATO
Izvor: cdm.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA